Kyllingform med sopp og cherrytomater

Tidsbruk 25 minutter
11 ingredienser
5984 planlagt
Kyllingform med sopp og cherrytomater
Legg oppskrift
i handlelapp
En rik og varmende kyllingform med inspirasjon fra Frankrike

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Kyllingfilet, eller kyllinglårfilet
2 fedd
Hvitløk
250 g
Sopp, f.eks Champignon
1 kurv
Cherrytomater
1 stk
Creme Fraiche
1 ss
Sitronsaft
1 ts
Timian
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper
2 ss
Solsikkeolje
1 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 200 °C varmluft. Salte og pepre kyllingbrystene og brun dem i en panne med solsikkolje. Legg brystene i en ildfast form.

Trinn 2

Fres hakket hvitløk, delte ferske sopp og hele cherrytomater i stekepannen i to minutter. Tilsett creme fraiche, sitronsaft, timian og salt og kok opp. Hell den varme stuingen over kyllingbrystene og ha formen i ovnen i 15 minutter ved 200 °C varmluft.

Tips!

Server med fransk baguett eller poteter.