Kyllingfilet med ovnsbakte poteter og sopp

Tidsbruk 60 minutter
5 ingredienser
285 planlagt
Kyllingfilet med ovnsbakte poteter og sopp
Legg oppskrift
i handlelapp
Det er ikke alltid vrient å lage festmat til hverdags! Denne kyllingretten tar kanskje litt tid, men du får gjort mye annet mens potetene godgjør seg i ovnen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Kyllingfilet 300 g Solvinge
600 g
Poteter
1 pose
Soppblanding REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
3 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt poteter, gjerne mandelpoteter, i grove biter. Varm olivenolje i en jerngryte eller stor panne. Tilsett finhakket hvitløksfedd og la det surre et par minutter på svak varme før du tilsetter soppen. La det surre i ca 5 minutter.

Trinn 2

Tilsett potetene, bland dem godt med soppen og stek videre i 15 minutter. Hell alt over i en ildfast form, krydre med salt, pepper og evt. timian og bak videre i ovnen på 160°C i ca 30 minutter.

Trinn 3

Krydre filetene med salt og pepper og stek dem i olje på ganske høy varme til de er gylne på begge sider. Legg dem på toppen av sopp- og potetformen i ovnen og la dem steke med de siste 10 minuttene.

Serveringsforslag

I Italia er de glad i å presse litt sitron over stekt og grillet kjøtt og fisk.