Kyllingbryst med basilikum og serranoskinke «Cæsar»

Tidsbruk 35 minutter
14 ingredienser
140 planlagt
Kyllingbryst med basilikum og serranoskinke «Cæsar»
Legg oppskrift
i handlelapp
Cæsar-salat er en av de store salat-klassikerne, og det er sausen som virkelig gjør retten. Her er en enkel variant med ekstra mye kylling.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllingbryst

3 stk
Kyllingbryst med skinn
0,8 neve
Basilikumblader
3 skive
Serranoskinke
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Salat og dressing

1,5 stk
Hjertesalat
0,8 ts
Dijonsennep
0,8 stk
Eggeplomme
0,8 fedd
Hvitløk
1,5 dl
Solsikkeolje
37,5 g
Parmesan
0,2 dl
Vann
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Løsne forsiktig på kyllingskinnet. Legg basilikumblader under skinnet. Serranoskinken legges på kjøttsiden slik at den ligger under kyllingen. Fest med tannpirker eller grillpinner.

Trinn 2

Sett stekeovnen på 170°C. Brun først kyllingen godt av på skinnsiden. Snu den og brun skinken. Legg kyllingbrystene på stekebrett og krydre med Maldon salt og nykvernet pepper. Etterstek ved 170°C i ca. 9 minutter. Ta kyllingen ut og la den hvile i minst 5 minutter.

Trinn 3

Hjertesalaten grovdeles og skylles godt i vann. Tørk salaten i en salatslynge eller rist den godt. Visp sammen sennep, eggeplomme og presset hvitløk. Spe inn solsikkeoljen mens du rører og tilsett revet parmesan og vann. Smak til med salt og nykvernet pepper. Vend salaten i dressingen, topp med mer revet parmesan og server til kyllingen.