Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Kyllingbryst gratinert med stuet soppsaus

18 ingredienser
211 planlagt
Kyllingbryst gratinert med stuet soppsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Den fyldige soppsausen passer perfekt til det milde kyllingkjøttet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllingbryst

1 kg
Stange kyllingbryst
2 ss
Timian, frisk og hakket
4 fedd
Hvitløk
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
0,5 dl
Solsikkeolje

Soppsaus

400 g
Sopp som sjampignjong, østerssopp eller shiitake
2 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
2 dl
Fløte
1 dl
Crème fraîche
1 ts
Maizena
1 ts
Sitronsaft
1 ss
Hakket estragon, evt 2 ts tørket estragon
100 g
Gulost, revet til gratinering
0,5 dl
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kyllingbryst: Del kyllingbrystene i 16 biter og krydre med salt, pepper, hakket timian og hvitløk. Varm en stekepanne med solsikkeolje, brun kyllingbitene i pannen og legg dem etterpå i en ildfast form. Varm stekeovnen til 220˚ C varmluft og lag soppsausen.

Trinn 2

Soppsaus: Rens soppen og del den i skiver eller terninger. Varm oljen godt opp, tilsett soppen og stek den sammen med hakket løk og hvitløk. Stek til all soppkraften er borte. Hell i fløte og crème fraîche og kok opp. Jevn stuingen med Maizena utrørt i kaldt vann. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og hakket, frisk estragon.

Trinn 3

Hell sausen over de brunede kyllingbitene. Dryss med revet gulost og stek formen i 15 minutter ved 220˚ C varmluft.

Tips!

Du kan lage soppsausen dagen før. Kyllingen brunes noen timer før servering, legges i ildfast form og dekkes med soppsaus og revet ost. Formen stekes i ovnen rett før den skal spises for å bli saftigst mulig.