Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Kyllingbryst gratinert med stuet soppsaus

18 ingredienser
8 planlagt
Kyllingbryst gratinert med stuet soppsaus
Klikk og dra
til kalenderen
Den fyldige soppsausen passer perfekt til det milde kyllingkjøttet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllingbryst

1 kg
Stange kyllingbryst
2 ss
Timian, frisk og hakket
4 fedd
Hvitløk
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
0,5 dl
Solsikkeolje

Soppsaus

400 g
Sopp som sjampignjong, østerssopp eller shiitake
2 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
2 dl
Fløte
1 dl
Crème fraîche
1 ts
Maizena
1 ts
Sitronsaft
1 ss
Hakket estragon, evt 2 ts tørket estragon
100 g
Gulost, revet til gratinering
0,5 dl
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kyllingbryst: Del kyllingbrystene i 16 biter og krydre med salt, pepper, hakket timian og hvitløk. Varm en stekepanne med solsikkeolje, brun kyllingbitene i pannen og legg dem etterpå i en ildfast form. Varm stekeovnen til 220˚ C varmluft og lag soppsausen.

Trinn 2

Soppsaus: Rens soppen og del den i skiver eller terninger. Varm oljen godt opp, tilsett soppen og stek den sammen med hakket løk og hvitløk. Stek til all soppkraften er borte. Hell i fløte og crème fraîche og kok opp. Jevn stuingen med Maizena utrørt i kaldt vann. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og hakket, frisk estragon.

Trinn 3

Hell sausen over de brunede kyllingbitene. Dryss med revet gulost og stek formen i 15 minutter ved 220˚ C varmluft.

Tips!

Du kan lage soppsausen dagen før. Kyllingen brunes noen timer før servering, legges i ildfast form og dekkes med soppsaus og revet ost. Formen stekes i ovnen rett før den skal spises for å bli saftigst mulig.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender