Hopp til innhold

Urtebakt kyllinglår og grønnsaker

3.5 i snitt
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
366 planlagt
Urtebakt kyllinglår og grønnsaker
Urtebakt kyllinglår i form med rotgrønnsaker og tomater, som blir ferdig på en drøy halvtime. God middag blir ikke så mye enklere enn dette.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1.5 pk
Stange kyllinglår
500 gr
Blandede rotgrønnsaker
0.2 potte
Timian
0.2 potte
Rosmarin
1 stk
Chili
4 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Sitron
200 gr
Cherrytomater
2 ss
Persille, hakket
1 pk
Fløtegratinerte poteter
1 dl
Olivenolje
2 ts
Salt
1 ts
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 180 °C, varmluft. Del Stange kyllinglår i to og legg i en ildfast form. La lårene ligge med skinnsiden opp. Skrell rotgrønnsakene og del dem i biter.

Trinn 2

Ha grønnsakene rundt kyllingen i den ildfaste formen. Finhakk urter, hvitløk og chili og bland inn olivenolje, presset sitron, salt og pepper. Hell det over kyllingen og grønnsakene. Gni kyllinglårene godt inn med urteoljen. Bak i ovnen i 25 minutter.

Trinn 3

Cherrytomatene tilsettes etter ca. 15 minutter. Ta ut formen og la kyllinglårene hvile i 10 minutter før de serveres med sjyen fra stekingen, rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter. Topp med hakket persille ved servering.