Hopp til innhold

Tagliatelle med kyllingsaus

3.5 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
Tagliatelle med kyllingsaus
Tagliatelle med kremet kyllingsaus. En mild kyllingpasta for store og små!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

200 gr
Tagliatelle
400 gr
Salatkjøtt av kyllinglår
1 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1 ss
Rosmarin, fersk
160 gr
Grønne frosne erter
2 dl
Fløte
1 ss
Sitronsaft
2 stk
Eggeplommer
30 gr
Parmesan
2 ss
Olivenolje
2 ts
Pepper
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Kok pastaen i lettsaltet vann (1ts salt pr. liter vann) i 3 minutter for fersk tagliatelle – 8-10 minutter for tørket.

Trinn 2

Stek kyllingen i olje i 1 minutt. Tilsett hakket løk og hvitløk sammen med rosmarin i olivenolje til løken blir blank, 1-2 minutter. Tilsett erter og 1 ½ dl fløte og kok opp. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Trinn 3

Behold en 1/2 dl av kokevannet og bland med pastaen. Ha kyllingsausen over pastaen og bland godt. Rør eggeplommene sammen med den resterende fløten, hell i pastagryten, og rør godt om.

Trinn 4

Nå stivner sausen litt på grunn av eggeplommene og retten er ferdig til å nytes med revet fersk parmesan.

Tips!

En blandet salat passer godt til.