Stangekylling med chorizopotet | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Stangekylling med chorizopotet

Stangekylling med chorizopotet

2.9 i snitt
Stangekylling med chorizopotet

Om du vil friste familien med et ekte festmåltid etter skituren, er det bare å ta tiden til hjelp. Sett kyllingen bak en langtidslukket ovnsdør og la den godgjøre seg mens skisesongens siste kilometere tilbakelegges. Påskeperfeksjon!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Persillesmør

1 ts
Sitronsaft
1 neve
Persille
1 ss
Kaperslake
200 gr
Smør normalsaltet, Tine

Kylling

1 stk
Hel Stangekylling

Chorizopoteter

600 gr
Amandinepoteter, beger ca 1 kg
80 gr
Chorizo pølse
2 ss
Olivenolje, REMA 1000

Grønnsaker

1 bunt
Asparges
1 kurv
Cherrytomater
1 pk
Vårløk
1 ss
Olivenolje, REMA 1000

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Sett ovnen på 85˚C.

 2. Trinn 2

  Persillesmør: Ha romtemperert smør i en kjøkkenmaskin med kapers, kaperslake, sitronsaft, persille, litt salt og pepper. Bland alt godt. Hold smøret romtemperert.

 3. Trinn 3

  Gni kyllingen inn med salt og pepper og pensle med litt persillesmør. Sett kyllingen i ovnen og la den steke på 85˚C i 3 timer. Hev temperaturen til 220˚C de siste 10 minuttene. Pensle med persillesmøret. La den hvile under folie i 20 minutter.

 4. Trinn 4

  Chorizopoteter: Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og hold potetene varme under et kjøkkenhåndkle. Stek chorizoskiver i olivenolje til oljen blir rødbrun og full av smak.

 5. Trinn 5

  Grønnsaker: Del cherrytomater i to. Finsnitt vårløk og blansjer asparges. Bland alle grønnsakene med litt olivenolje, salt, pepper og hakket persille. Vend inn de varme potetene og chorizoskivene rett før servering. Server kyllingen med chorizopoteter og grønnsaker med persillesmør ved siden av.