Satayspyd med peanøttsaus
Spydig kylling? Satay-retter serveres i nær sagt alle Thairestauranter, men er opprinnelig en Indonesisk spesialitet. Peanøttsausen er obligatorisk tilbehør til denne herlige retten, som garantert faller i smak hos familiens yngste.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok ris etter anvisning på pakken. Peanøttsaus: Hell alle ingrediensene (peanøtter, kokosmelk, limejuice, halvparten av hvitløken, østersaus, sweet chillisaus, halvparten av det brune sukkeret, sesamolje, fiskesaus, kajennepepper) i blender og kjør til en smidig konsistens. Hvis den blir for tykk, spe med litt vann. Smak evt. til med mer salt, lime eller sukker. Sett til side litt av peanøttsausen til pensling.
-
Trinn 2
Satayspyd: Finhakk chili og bland kyllingkjøttdeigen med halvparten av chilien, resten av hvitløken og salt. Bland det godt sammen.
-
Trinn 3
Agurksalat: Høvle agurk. Bland agurk med resten av den finhakkede chilien og smak til med lime, hvitvinseddik og resten av det brune sukkeret. Server kyllingspydene med peanøttsaus, agurksalat og kokt ris.
-
Trinn 4
Fukt hendene og klem deigen rundt sitrongresset, evt. grillpinner. Legg spydene på bakepapir i en ildfast form eller langpanne. Pensle med peanøttsaus og stek på 210°C i ca. 10 minutter.