Satayspyd med peanøttsaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Satayspyd med peanøttsaus

Satayspyd med peanøttsaus

4.5 i snitt
Satayspyd med peanøttsaus

Spydig kylling? Satay-retter serveres i nær sagt alle Thairestauranter, men er opprinnelig en Indonesisk spesialitet. Peanøttsausen er obligatorisk tilbehør til denne herlige retten, som garantert faller i smak hos familiens yngste.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Kyllingkjøttdeig 400 g Solvinge
2 stk
Rød chili
1 pk
Sitrongress
1 stk
Agurk
1 stk
Lime
100 gr
Peanøtter REMA 1000
2 ss
Kokosmelk REMA 1000
4 dl
Middagsris REMA 1000
4 fedd
Hvitløk
2 ss
Brunt sukker
1 ss
Hvitvinseddik
2 ss
Østerssaus
2 ss
Sweet Chilli Blue Dragon
1 ss
Sesamolje
2 ts
Fiskesaus
0.5 ts
Kajennepepper

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Kok ris etter anvisning på pakken. Peanøttsaus: Hell alle ingrediensene (peanøtter, kokosmelk, limejuice, halvparten av hvitløken, østersaus, sweet chillisaus, halvparten av det brune sukkeret, sesamolje, fiskesaus, kajennepepper) i blender og kjør til en smidig konsistens. Hvis den blir for tykk, spe med litt vann. Smak evt. til med mer salt, lime eller sukker. Sett til side litt av peanøttsausen til pensling.

 2. Trinn 2

  Satayspyd: Finhakk chili og bland kyllingkjøttdeigen med halvparten av chilien, resten av hvitløken og salt. Bland det godt sammen.

 3. Trinn 3

  Agurksalat: Høvle agurk. Bland agurk med resten av den finhakkede chilien og smak til med lime, hvitvinseddik og resten av det brune sukkeret. Server kyllingspydene med peanøttsaus, agurksalat og kokt ris.

 4. Trinn 4

  Fukt hendene og klem deigen rundt sitrongresset, evt. grillpinner. Legg spydene på bakepapir i en ildfast form eller langpanne. Pensle med peanøttsaus og stek på 210°C i ca. 10 minutter.