Hopp til innhold

Sprøstekte kyllinglår med pastasalat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
874 planlagt
Sprøstekte kyllinglår med pastasalat

Heit og helsprø påskemiddag! Her har du oppskriften på påskens saftigste kyllinglår, akkompagnert av en frisk og rustikk pastasalat med pesto.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kyllinglår

900 gr
Kyllinglår
1 ss
Paprika malt, Toro
1 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 ts
Chillikrydder, Toro

Pastasalat

500 gr
Penne pasta
1 stk
Tomat
4 ss
Grønn pesto
1 stk
Rødløk 4-pk
1 potte
Persille
1 ss
Olivenolje, REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180˚C. Bland solsikkeolje med malt paprika, chilikrydder og salt. Gni inn kyllinglårene med blandingen. Stek dem på brett i ovn i 25-30 minutter. Stikk en nål eller pinne i leddet på låret – hvis kraften som siver ut er klar, er kyllingen ferdig. Skru opp temperaturen til 220˚C de siste 5 minuttene for å få sprøtt skinn.

Trinn 2

Kok pasta al dente i rikelig saltet vann. Ta vare på 1 dl av kokevannet. Visp inn pesto og vend det inn i pastaen.

Trinn 3

Grovkutt tomat og finhakk rødløk og persille. Smak til med litt olivenolje, salt og sort pepper og bland lett sammen. Vend dette inn i pastaen og server med nystekte kyllinglår på toppen.