Sprøstekte kyllinglår med pastasalat

Heit og helsprø påskemiddag! Her har du oppskriften på påskens saftigste kyllinglår, akkompagnert av en frisk og rustikk pastasalat med pesto.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Sett ovnen på 180˚C. Bland solsikkeolje med malt paprika, chilikrydder og salt. Gni inn kyllinglårene med blandingen. Stek dem på brett i ovn i 25-30 minutter. Stikk en nål eller pinne i leddet på låret – hvis kraften som siver ut er klar, er kyllingen ferdig. Skru opp temperaturen til 220˚C de siste 5 minuttene for å få sprøtt skinn.
Trinn 2
Kok pasta al dente i rikelig saltet vann. Ta vare på 1 dl av kokevannet. Visp inn pesto og vend det inn i pastaen.
Trinn 3
Grovkutt tomat og finhakk rødløk og persille. Smak til med litt olivenolje, salt og sort pepper og bland lett sammen. Vend dette inn i pastaen og server med nystekte kyllinglår på toppen.