Kyllinglår med pastasalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Kyllinglår med pastasalat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
89 planlagt
Kyllinglår med pastasalat

Denne pastasalaten er et måltid i seg selv; den er enkel å lage og er perfekt som piknik-mat.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Kyllinglår

2 stk
Landkyllinglår, Provencekrydret
2 ss
Solsikkeolje
1 ts
Salt
0.3 ts
Kvernet pepper

Salat

300 gr
Pastaskruer, eller pastaskjell
1 dl
Sorte stenfrie oliven
400 gr
Apetina classic

Dressing

1.5 dl
Extra virgin olivenolje
3 ss
Hvitvinseddik
2 dl
Soltørkede tomater
1 stk
Rødløk 4-pk
1 fedd
Hvitløk
0.5 potte
Basilikum
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C, varmluft. Ben ut kyllinglårene, da trenger de ikke så lang steketid. Ha salt og pepper på kyllingen og brun stykkene i 1 minutt på hver side i solsikkeolje og etterstek i ovnen i 10 minutter. Du kan også grille dem; 4 minutter på hver side. La kyllingen hvile i 10 minutter før servering.

Trinn 2

Kok pastaen som anvist på pakken i saltet vann med litt olivenolje. Avkjøl pastaen i kaldt vann som siles fra. Ha pastaen i en bolle med steinfrie oliven og ost i terninger.

Trinn 3

Dressing: Bland olivenolje og eddik med strimlede soltørkede tomater, finhakket rødløk og hvitløk og grovhakket frisk basilikum. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Hell dressingen over pastaen og bland godt. Server med stekte eller grillede kyllinglår i skiver.