Kyllinglår med couscous | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Kyllinglår med couscous

4.0 i snitt
Kyllinglår med couscous

Couscous er et supert utgangspunkt for å mikse inn flere smaker – som denne blandingen av søtt, salt og friskt. Sammen med ovnsbakte kyllinglår, det mest smakfulle fra kyllingen, har du her en super sesongfavoritt.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kyllinglår

900 gr
Kyllinglår
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Solsikkeolje

Couscoussalat

250 gr
Couscous
100 gr
Rosiner
40 gr
Tørkede aprikoser
50 gr
Mandler
30 gr
Valnøtter
1 stk
Sitron
0.5 dl
Kaldpresset olivenolje
1 klype
Salt
5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 180°C. Ha salt og nykvernet pepper på kyllinglårene og stek i solsikkeolje i ca. 20 minutter. La lårene hvile i 5 minutter før servering. Sjekk at lårene er ferdig stekte ved å stikke en spiss kniv inn til beinet, hvis det siver klar kraft ut er lårene ferdige.

  2. Trinn 2

    Bland couscous, olivenolje, litt salt, rosiner og finhakket aprikos. Hell over kokende vann og bland godt. Ha på lokk og la det trekke i 15-20 minutter. Tilsett grovhakkede nøtter.

  3. Trinn 3

    Server couscoussalat med stekte kyllinglår og frisk sitron.

Tilsett gjerne frisk persille i couscousen og server med litt yoghurt naturell.