Kyllinglår i soppbuljong | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Kyllinglår i soppbuljong

Ingen vurderinger
Kyllinglår i soppbuljong

Kjøp en hel kylling og bruk skrog, lår og vinger til denne deilige suppeforretten. Brystene kan du skjære ut og spare til en senere anledning.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Kylling

1 stk
Landkylling

Kraft

2 ss
Solsikkeolje
1 stk
Gulrot
1 stk
Liten sellerirot
1 stk
Purre
1 stk
Løk
4 fedd
Hvitløk
1 dl
Soyasaus
2 l
Vann

Soppbuljong

1 kvist
Timian
100 gr
Champignon
1 ss
Olivenolje

Krutonger

4 skive
Loff
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Skjær bryst og lår fri fra skroget. Brystene legges til side og spares til en senere anledning. Del skroget opp i grove biter og vask godt.

 2. Trinn 2

  Vask og skrell grønnsakene og del opp i grove biter. Brun skrog og vinger godt i oljen. Tilsett knuste hvitløk og grønnsakene og fres til alt er gyllent. Ha på vann og soyasaus. Kok opp kraften og skum av. Ha i kyllinglårene og la kraften småkoke i ca. 45 minutter til kjøttet på lårene slipper. Ta opp lårene og plukk kjøttet fra beina. Hold det varmt under plastfilm sammen med litt av kraften.

 3. Trinn 3

  Kok resten av kraften videre i 45 minutter for å få ut mest mulig smak. Sil kraften og kast bein og grønnsaker. Reduser kraften ned til under det halve, hvorav halvparten skal brukes til soppbuljongen. Den andre halvparten skal brukes til risotto til hovedretten.

 4. Trinn 4

  Buljong: Kutt champignon i tynne skiver. La det trekke i buljongen i ca. 10 minutter.

 5. Trinn 5

  Kutt loffskivene i terninger. Skjær av skorpen om ønskelig. Ha terningene i en bolle og vend dem i olje og salg. Legg dem i en varm stekepanne og stek til gylne.

 6. Trinn 6

  Legg litt revet kjøtt fra kyllinglårene i små suppeskåler eller store kaffekopper og øs over buljong og champignon. Server med sprø krutonger, hakket timian og noen dråper god olivenolje.