Hopp til innhold

Frisk rødbetesuppe med kylling

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
14 ingredienser
100 planlagt
Frisk rødbetesuppe med kylling

Rødbeten er en sunn grønnsak som fortjener en større plass i norsk kjøkken, særlig nå om høsten, hvor den er på sitt aller beste. Når den i tillegg får selskap av kylling, eple og andre godsaker, blir det nok ikke lenge til neste gang den kommer på bordet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Rødbetsuppe

600 gr
Rødbeter
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Timian, tørket
2 ss
Solsikkeolje
1 l
Vann
2 terning
Kyllingbuljongterninger
2 ss
Sukker
2 ss
Eddik, vanlig 7%
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Garnityr

1 stk
Grønt eple i små terninger
1 ss
Creme fraiche
400 gr
Hubbard kyllinglårfilet

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell grønnsakene. Bruk gjerne plasthansker når du jobber med rødbeter, så slipper du at hendene blir purpurrøde.

Trinn 2

Riv rødbeter, løk og hvitløk på grovt rivjern. Varm en kjele og ha i solsikkeolje. Fres grønnsakene i tre minutter og tilsett vann, buljongterninger, timian, sukker og eddik. Kok suppen i minimum 10 minutter. Smak til at den er svakt sursøt.

Trinn 3

Ved servering kokes suppen opp med små terninger av kyllingkjøtt og epleterninger og øses over i dype tallerkener. Legg en skje creme fraiche på toppen. Server brød til.

Tips

Suppen kan lages vegansk med grønnsaksbuljongterning, eple, ristede solsikkefrø og kokte kikerter.