Frisk rødbetesuppe med kylling

Rødbeten er en sunn grønnsak som fortjener en større plass i norsk kjøkken, særlig nå om høsten, hvor den er på sitt aller beste. Når den i tillegg får selskap av kylling, eple og andre godsaker, blir det nok ikke lenge til neste gang den kommer på bordet.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Skrell grønnsakene. Bruk gjerne plasthansker når du jobber med rødbeter, så slipper du at hendene blir purpurrøde.
Trinn 2
Riv rødbeter, løk og hvitløk på grovt rivjern. Varm en kjele og ha i solsikkeolje. Fres grønnsakene i tre minutter og tilsett vann, buljongterninger, timian, sukker og eddik. Kok suppen i minimum 10 minutter. Smak til at den er svakt sursøt.
Trinn 3
Ved servering kokes suppen opp med små terninger av kyllingkjøtt og epleterninger og øses over i dype tallerkener. Legg en skje creme fraiche på toppen. Server brød til.
Tips
Suppen kan lages vegansk med grønnsaksbuljongterning, eple, ristede solsikkefrø og kokte kikerter.