Hopp til innhold

Bakt kyllinglår med gulbetepure

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
49 planlagt
Bakt kyllinglår med gulbetepure

Utvalget av norske rotfrukter blir bare større og større. Her har du en oppskrift med gulbete. I en mos sammen med lime, ingefær og ristede solsikkefrø gir det et sunt og spennende følge til for eksempel kyllinglår.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

120 gr
Solsikkefrø
2 ss
Lime, saften
1 ss
Ingefær, finrevet
1 ts
Cayennepepper
1,000 gr
Gulbeter
2 ts
Salt
2 ts
Solsikkeolje
50 gr
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen til 200 grader varmluft. Legg solsikkefrøene utover et stekebrett, dryss på solsikkeolje og salt og bak dem lysebrune i ovnen i ca. 7-8 minutter.

Trinn 2

Skrell gulbetene og del dem i 2 cm grove terninger. Ha dem i en kjele og dekk med vann. Kok betene møre i vannet i ca. 15 minutter. Sil av vannet og damp dem tørre i kjelen.

Trinn 3

Mos betene sammen med smør ved hjelp av et moseredskap eller stavmikser. Det er fint om mosen er litt grov. Bland mosen med smør, salt, limesaft, finrevet ingefær og cayennepepper. Server mosen som en egen rett med masse ristede solsikkefrø og brød til.