Kyllinglår med grillede småpoteter

Låret er den delen av kyllingen som byr på mest smak. Nyt dem med enkelt tilbehør som grillede småpoteter og tomatsalat.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Sett ovnen på 220°C. Bland hakket hvitløk med provencekrydder, salt og pepper. Vend kyllinglårene godt i urteblandingen og legg dem i en ildfast form. Stek lårene i ca. 35 minutter til de er gylne og det siver klar kraft ut.
Trinn 2
Hakk tomater og sjalottløk og bland med olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Trinn 3
Ta ut kyllinglårene og la dem hvile under folie. Sett på ovnsgrillen eller hev varmen i ovnen til 250°C. Knus potetene lett og legg dem under grillen til de er sprø på utsiden og myke inni.
Trinn 4
Server kyllinglårene med grillede småpoteter og tomatsalat.
Server gjerne med frisk persille.