Kyllingburger med ananassalsa

Ingen vurderinger
Tidsbruk 105 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
21 ingredienser
185 planlagt
Kyllingburger med ananassalsa
Legg oppskrift
i handlelapp
Ananasens gode kombinasjon av sødme og syrlighet gjør den super som smaksbalanserer i matlagingen. Her lager du et lettere alternativ til grillsesongens storfeburger – en saftig kyllingburger med hjemmelagede burgerbrød og vårfrisk salsa.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Hamburgerbrød

1 stk
Eggehvite
1 pose
Tørrgjær
1.5 dl
Melk
7 dl
Hvetemel
1 ts
Salt
1 ss
Sukker
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
2 ss
Olivenolje
1 ss
Sesamfrø (evt. andre frø)

Burger

400 g
Kyllingkjøttdeig
0.5 stk
Ananas
1 stk
Rød chili
1 stk
Løk, 4-pk
1 ss
Reven ingefær
1 stk
Lime, skall og saft

Dressing

1 stk
Egg
1 ts
Dijon sennep
1 ss
Tomatketchup
2 dl
Solsikkeolje
1 ts
Kapers
4 dråpe
Tabasco

Slik gjør du

Trinn 1

Hamburgerbrød: Bland mel, gjær, salt og sukker i en bolle. Bland inn lunken melk, vann, egg og olivenolje og elt deigen smidig. Dekk med plastfolie og la deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time til dobbel størrelse. Sett ovnen på 200°C. Del deigen i 8-10 biter og rull hver bit til en ball. Bruk litt mel og trykk hver ball ut til 1 cm tykke leiver. Legg de på bakepapir på et stekebrett og strø litt mel på toppen. Dekk med folie og la de heve i ca. 45 min. Pensle med eggehvite og strø på sesamfrø. Stek brødene i 12-14 minutter. Avkjøl på rist.

Trinn 2

Bland kjøttdeig med litt salt og nykvernet pepper. Form til burgere og stek i litt solsikkeolje i en varm panne til de er gjennomstekte. La dem hvile. Skrell ananasen og fjern kjernen. Skjær resten i fine terninger. Finhakk løk og chili, skrell og riv ingefær over salaten og bland alt. Smak til med skall og saft av vasket lime.

Trinn 3

Burgerdressing: Bland egg, Dijon sennep, kapers og tomatketchup. Visp godt og spe med solsikkeolje til en tykk konsistens. Smak til med tabasco og evt. salt.