Hopp til innhold

Kyllingkjøttboller i løksaus

5.0 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
80 planlagt
Kyllingkjøttboller i løksaus

Hjemmelagede kyllingkjøttboller passer til litt av hvert. I denne oppskriften serveres de med løksaus, ertestuing og kokte poteter – enkelt og veldig godt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Sitron
1 pk
Ertestuing Bama
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 potte
Kruspersille, liten
2 stk
Løk
1 pk
Kyllingkjøttdeig 400 g Solvinge
500 gr
Nypoteter
1 ss
Maizena Majsstivelse
3 ss
Olivenolje REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
6 dl
Hønsebuljong

Slik gjør du

Trinn 1

Kok poteter. Hakk løk og hvitløk fint og fres lett i olje. Hell over buljong og la det småkoke i ca. 10 minutter.

Trinn 2

Bruk en stavmikser og la sausen bli kremet i konsistensen, smak til med litt sitron, salt og pepper.

Trinn 3

Bland kyllingkjøttdeig, egg, maizena, 1/2 dl vann for hver 1 ss maizena, salt og pepper og rør til deigen er smidig.

Trinn 4

Form til kjøttboller og legg bollene rett i den varme sausen. La dem trekke i minst ti minutter. Lag ertestuing etter anvisning på pakken. Server kjøttbollene med kokte poteter og ertestuing. Ha rikelig med hakket persille på toppen!

Legg biter av purre, vårløk eller andre favorittgrønnsaker i sausen.