Hopp til innhold

Tunisisk kylling

4.7 i snitt
Tidsbruk 55 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
532 planlagt
Tunisisk kylling

Middelhavsmiks! Det tunisiske kjøkkenet er svært fargerikt og variert, med en rekke spennende krydderblandinger. I denne retten får den saftige, ovnsstekte kyllingen selskap av søtpoteter, Apetina classic og oliven.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Sitron
1 pk
Kyllingfilet 600 g, Solvinge
1 potte
Kruspersille, liten
500 gr
Søtpotet
100 gr
Sorte oliven uten sten REMA 1000
1 stk
Apetina classic
0.2 ts
Spisskummen
3 ss
Olivenolje REMA 1000
0.2 ts
Koriander malt
4 ss
Smør
1 klype
Kajennepepper
3 fedd
Hvitløk
0.2 ts
Timian, tørket
1 klype
Kanel

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200˚C. Bland kanel, spisskummen, koriander, timian, salt og kajennepepper. Krydre kyllingfiletene med krydderblandingen og brun filetene i pannen med knuste hvitløksfedd og smør. Sett til side.

Trinn 2

Del søtpotetene i to på langs og bland med salt, kajennepepper, sitronsaft og olivenolje. Legg dem i en ildfast form og bak i ovnen i ca. 25 minutter.

Trinn 3

Ha kyllingfiletene i formen sammen med søtpotetene og stek videre i 10-12 minutter. Ta ut formen og la kyllingfiletene hvile litt før de skjæres opp. Dryss over ost, oliven og persille like før servering.