Tunisisk kylling | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Tunisisk kylling

4.5 i snitt
Tunisisk kylling

Middelhavsmiks! Det tunisiske kjøkkenet er svært fargerikt og variert, med en rekke spennende krydderblandinger. I denne retten får den saftige, ovnsstekte kyllingen selskap av søtpoteter, Apetina classic og oliven.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Sitron
1 pk
Kyllingfilet 600 g, Solvinge
1 potte
Kruspersille, liten
500 gr
Søtpotet
100 gr
Sorte oliven uten sten REMA 1000
1 stk
Apetina classic
0.2 ts
Spisskummen
3 ss
Olivenolje REMA 1000
0.2 ts
Koriander malt
4 ss
Smør
1 klype
Kajennepepper
3 fedd
Hvitløk
0.2 ts
Timian, tørket
1 klype
Kanel

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 200˚C. Bland kanel, spisskummen, koriander, timian, salt og kajennepepper. Krydre kyllingfiletene med krydderblandingen og brun filetene i pannen med knuste hvitløksfedd og smør. Sett til side.

  2. Trinn 2

    Del søtpotetene i to på langs og bland med salt, kajennepepper, sitronsaft og olivenolje. Legg dem i en ildfast form og bak i ovnen i ca. 25 minutter.

  3. Trinn 3

    Ha kyllingfiletene i formen sammen med søtpotetene og stek videre i 10-12 minutter. Ta ut formen og la kyllingfiletene hvile litt før de skjæres opp. Dryss over ost, oliven og persille like før servering.