Tunisisk kylling

Middelhavsmiks! Det tunisiske kjøkkenet er svært fargerikt og variert, med en rekke spennende krydderblandinger. I denne retten får den saftige, ovnsstekte kyllingen selskap av søtpoteter, Apetina classic og oliven.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 200˚C. Bland kanel, spisskummen, koriander, timian, salt og kajennepepper. Krydre kyllingfiletene med krydderblandingen og brun filetene i pannen med knuste hvitløksfedd og smør. Sett til side.
-
Trinn 2
Del søtpotetene i to på langs og bland med salt, kajennepepper, sitronsaft og olivenolje. Legg dem i en ildfast form og bak i ovnen i ca. 25 minutter.
-
Trinn 3
Ha kyllingfiletene i formen sammen med søtpotetene og stek videre i 10-12 minutter. Ta ut formen og la kyllingfiletene hvile litt før de skjæres opp. Dryss over ost, oliven og persille like før servering.