Hopp til innhold

Stekt ris med kylling

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
438 planlagt
Stekt ris med kylling
Stekt ris med kylling er en populær rett som falleri i smak hos de fleste. Prøv denne spennende varianten er med ingefær og fennikel, uten soyasaus.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ris

2 dl
Middagsris

Grønnsaker

1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
1 stk
Fennikel
1 stk
Rød chili
100 gr
Champignon
1 ss
Finhakket ingefær
2 fedd
Hvitløk

Kylling

400 gr
Strimlet kyllingfilet
0.5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Olje

Press over

0.5 stk
Sitron

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris som anvist på pakken. Finsnitt gulrot, løk, fennikel og chili uten frø. Del champignon i biter. Finhakk hvitløk og skrelt ingefær.

Trinn 2

Krydre kyllingstrimlene med salt og pepper og stek dem i en stor panne med olje til de er gylne. (Stek evt. i to omganger hvis du ikke har en stor panne.)

Trinn 3

Tilsett alle grønnsakene, bland godt og stek videre i 2-3 minutter.

Trinn 4

Bland inn den kokte risen og stek videre ca. 2 minutter til. Press over sitronsaft og server.

Server gjerne med soyasaus.