Hopp til innhold

Soyamarinert kylling med sopp og ris

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
500 planlagt
Soyamarinert kylling med sopp og ris

Strimlet kylling er perfekt til wok og andre asiatisk-inspirerte retter. I mindre biter tar kjøttet til seg mer smak, og går fortere å steke.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ris

3 dl
Middagsris

Kylling

400 gr
Strimlet kyllingfilet

Marinade

2 ss
Soyasaus
0.5 ts
Kajennepepper
10 gr
Finhakket ingefær
2 fedd
Hvitløk
2 ts
Maizena
1 ts
Sukker
0.5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Grønnsaker

1 stk
Løk
1 stk
Squash
150 gr
Champignon
2 ss
Olje

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær squashen i biter og soppen i skiver. Varm olje i en wok eller en stekepanne med slippbelegg. Løft kyllingbitene ut av marinaden og la dem renne godt av seg. Stek kyllingbitene på høy varme til de får litt farge, vend på dem underveis så de blir jevnt stekt. Tilsett squash og sopp og stek videre i 3-4 minutter.

Trinn 2

Kok ris etter anvisning på pakken. Ha strimlet kyllingfilet og hakket løk i en bolle sammen med soyasaus, sukker, kajennepepper og finhakket ingefær og hvitløk. La marinere et par minutter, snu gjerne litt på kyllingbitene underveis.

Trinn 3

Bland marinaden med vann og Maizena. Ha marinaden i pannen og la koke inn 3-4 minutter.

Trinn 4

Server med ris.