Sandwich med mozarella og kylling
Nystekt focaccia er kanskje det aller beste utgangspunktet for en virkelig god sandwich. Med stekte, marinerte kyllingfileter og lun mozzarella, blir dette garantert en favoritt i sommer.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Focaccia: Sett ovnen på 250°C (eller mer). Bland gjær med lunkent vann (6 dl per 8 dl hvetemel) og olivenolje i en bolle. Rør inn melet til deigen har konsistens som tykk grøt. Dekk bollen med folie og la den heve i ca. 30 minutter. Hell deigen på et stekebrett kledd med bakepapir og ha godt med olivenolje over.
-
Trinn 2
Trykk deigen jevnt ut med fingrene, dryss på grovt salt og stek til brødet er gyllent og litt brunt i kantene. Temperaturen kan variere fra ovn til ovn så følg med!
-
Trinn 3
Marinade: Bland sitronsaft, finhakket hvitløk, olivenolje, salt og kajennepepper i en bolle. Del kyllingfiletene i to på langs, bank dem flate og legg dem i marinaden. Dekk med plastfolie og la kyllingen marinere i ca. 15 minutter i romtemperatur.
-
Trinn 4
Stek kyllingfiletene på begge sider i en grillpanne. Skjær den nystekte focacciaen i firkanter, del dem i to og legg kylling, tomatskiver og mozzarellaskiver mellom. Dryss på litt salt og pepper og drypp over god olivenolje. Stek gjerne sandwichene i ovnen til de er varme og sprø og mozzarellaen smelter litt. Server sandwichene med frisk basilikum.