Sandwich med mozarella og kylling | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllingfilet Sandwich med mozarella og kylling

Sandwich med mozarella og kylling

3.3 i snitt
Sandwich med mozarella og kylling

Nystekt focaccia er kanskje det aller beste utgangspunktet for en virkelig god sandwich. Med stekte, marinerte kyllingfileter og lun mozzarella, blir dette garantert en favoritt i sommer.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Kyllingfilet 300 g Solvinge
1 stk
Sitron
25 gr
Fersk gjær Idun
1 stk
Tomat
1 potte
Basilikum
1 pose
Mozzarella fersk Arla
3 fedd
Hvitløk
8 dl
Hvetemel
1 ts
Kajennepepper
2 dl
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Focaccia: Sett ovnen på 250°C (eller mer). Bland gjær med lunkent vann (6 dl per 8 dl hvetemel) og olivenolje i en bolle. Rør inn melet til deigen har konsistens som tykk grøt. Dekk bollen med folie og la den heve i ca. 30 minutter. Hell deigen på et stekebrett kledd med bakepapir og ha godt med olivenolje over.

 2. Trinn 2

  Trykk deigen jevnt ut med fingrene, dryss på grovt salt og stek til brødet er gyllent og litt brunt i kantene. Temperaturen kan variere fra ovn til ovn så følg med!

 3. Trinn 3

  Marinade: Bland sitronsaft, finhakket hvitløk, olivenolje, salt og kajennepepper i en bolle. Del kyllingfiletene i to på langs, bank dem flate og legg dem i marinaden. Dekk med plastfolie og la kyllingen marinere i ca. 15 minutter i romtemperatur.

 4. Trinn 4

  Stek kyllingfiletene på begge sider i en grillpanne. Skjær den nystekte focacciaen i firkanter, del dem i to og legg kylling, tomatskiver og mozzarellaskiver mellom. Dryss på litt salt og pepper og drypp over god olivenolje. Stek gjerne sandwichene i ovnen til de er varme og sprø og mozzarellaen smelter litt. Server sandwichene med frisk basilikum.