Risotto med kylling, squash og sopp
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok opp vann med buljongterning til risottoen.
-
Trinn 2
Krydre kyllingen med salt og pepper og stek i olje i en vid gryte eller i en dyp stekepanne i 3-4 minutter. Kutt squash og sopp i biter og ha det i pannen. Stek i 2-3 minutter til. Løft det deretter ut av pannen.
-
Trinn 3
Finhakk løk og surr den blank i pannen. Tilsett i risottoris og eddik og rør rundt. Spe med halvparten av den varme buljongen og rør rundt til mesteparten av vannet har fordampet. Fortsett med å spe med litt og litt buljong inntil det meste av væsken har fordampet. Rør jevnt hele tiden. Det tar som regel rundt 20 minutter. Sjekk at risen er ferdig kokt. Hvis ikke, spe med litt mer vann. Risottoen skal ikke være helt tørr.
-
Trinn 4
Tilsett kylling, squash og sopp, bland godt og la trekke et par minutter før du serverer.
Det blir ekstra godt hvis du rører inn revet parmesan, og finhakket gressløk like før servering.