Risotto med kylling og sopp
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kutt champignon i skiver, finhakk løken og kutt purren i ringer. Kok opp vann til risottoen.
-
Trinn 2
Varm opp en vid og dyp panne og ha i olje. Tilsett finhakket løk og strimlet kylling og stek til kyllingen er gyllen på alle sider, ca. 5 minutter.
-
Trinn 3
Løft ut kyllingen og løken, skru opp varmen og ha mer olje i pannen. Tilsett soppen og purren og stek i ca. 4 minutter. Løft ut halvparten av soppen og purren.
-
Trinn 4
Ha i risottoris i pannen sammen med eddik og ca. 1 dl av det kokende vannet. Rør godt. Når væsken nesten har fordampet, ha i buljongterninger og spe med mer kokende vann. Fortsett å røre underveis og spe med litt og litt vann til risen er kokt. Det tar ca. 20 minutter.
-
Trinn 5
Like før servering, rør inn kylling, sopp, purre og smør. Rør godt, så du får en fin, kremet konsistens. Krydre med nykvernet pepper og server.
Rør gjerne inn litt revet parmesan sammen med smøret helt til slutt. Smaker godt med litt finhakket persille.