Hopp til innhold

Ris og bønner med kylling

3.4 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
421 planlagt
Ris og bønner med kylling

Latin-Amerikas mest populære middag! Servert med kylling blir dette nærmest en luksusvariant.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kylling

400 gr
Strimlet kyllingfilet
1 ts
Salt
0.3 ts
Pepper
1 ss
Rapsolje

Gryte

1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
3 dl
Middagsris
1 boks
Kidneybønner
2 stk
Tomater
1 klype
Kajennepepper
1 ss
Rapsolje
5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Salt

Server med

1 stk
Lime

Slik gjør du

Trinn 1

Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den i olje i en kasserolle til den er gyllen. Løft kyllingen ut av kasserollen.

Trinn 2

Finhakk løk, hvitløk og chili og stek i olje til løken er blank, ca. 3 minutter. Tilsett ris og vann og kok opp. La det småkoke til vannet er absorbert.

Trinn 3

Tilsett kidneybønner og kyllingen og la det surre på svak varme i ca. 5 minutter. Vend inn tomater kuttet i terninger og tilsett kajennepepper og salt. Server med limebåter.

Dryss frisk hakket kruspersille over retten før servering.