Hopp til innhold

Ostefylt kyllingfilet i spekeskinke

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
18 ingredienser
405 planlagt
Ostefylt kyllingfilet i spekeskinke

Når Hubbard-kyllingen blir omfavnet av spekeskinke og spekket med ostefyll, blir den ekstra saftig og velsmakende. Dessuten er den svært velegnet for grillen, både til hverdags og fest.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllingfilet med ostefyll

1 pk
Kyllingfileter
4 skive
Spekeskinke
200 gr
Philadelphia-ost
0.5 stk
Løk, finhakket
2 ss
Usaltet smør
60 gr
Revet parmesanost
3 ss
Majones
0.5 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet sort pepper

Grønnsaker

1 stk
Urtemarinerte grønnsaker

Hvitløkspotetstappe

6 fedd
Hele, med skall
1 kg
Halvsmå poteter
5 dl
Kremfløte
125 gr
Kaldt usaltet smør, skåret i små biter
3 ss
Finhakket gressløk
2 ss
Matolje
0.5 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Hvitløkspotetstappe: Stek hvitløksfeddene i olje på lav varme til de er myke. Ha potetene i en gryte med kaldt vann og salt. Pass på at vannet dekker potetene. Kok opp på middelsterk varme, og småkok potetene i ca. 20 minutter til de er møre nok til å lage stappe av. Hell potetene over i et dørslag og la dem stå i noen minutter. Skrell potetene.

Trinn 2

Kyllingfilet med ostefyll: Stek løkbitene i smøret til de er myke (ikke brune!). Ha parmesan, løkbitene og majones i en stor bolle sammen med Philadelphia-osten. Bland alt godt sammen. Skjær et horisontalt snitt i hver av kyllingfiletene. Del fyllet i fire, og fyll lommen i hver kyllingfilet med osteblandingen. Ha salt og pepper på kyllingfiletene og rull dem inn i hver sin skive spekeskinke

Trinn 3

Hvitløkspotetstappe: Varm opp kremfløten i en annen gryte (skal ikke koke). Hold den varm. Ha potetene i en stor bolle. Knus dem med potetstapper. Pisk inn smøret. Klem «kjøttet» ut av hvitløksfeddene og rør inn i potetstappen. Ha potetstappen i en gryte over middels varme. Pisk inn den varme kremfløten i potetene og smak til med salt og pepper. Ha den ferdige potetstappen i en bolle. Rør inn gressløken. Topp med en stor klatt smør.

Trinn 4

Slik griller du kyllingfilet: Legg kyllingfiletene på indirekte varme, ha på lokk og grill i ca. 5 minutter (til de løsner fra risten). Flytt kyllingfiletene over til direkte varme for å gi dem litt farge. Flytt dem deretter tilbake på indirekte varme i noen minutter. Server gjerne med BaRe sine ferdigkuttede, urtemarinerte grønnsaker fra grillen.