Ostefylt kyllingfilet i spekeskinke | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllingfilet Ostefylt kyllingfilet i spekeskinke

Ostefylt kyllingfilet i spekeskinke

3.1 i snitt
Ostefylt kyllingfilet i spekeskinke
Når Hubbard-kyllingen blir omfavnet av spekeskinke og spekket med ostefyll, blir den ekstra saftig og velsmakende. Dessuten er den svært velegnet for grillen, både til hverdags og fest.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kyllingfilet med ostefyll

1 pk
Kyllingfileter
4 skive
Spekeskinke
200 gr
Philadelphia-ost
0.5 stk
Løk, finhakket
2 ss
Usaltet smør
60 gr
Revet parmesanost
3 ss
Majones
0.5 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet sort pepper

Grønnsaker

1 stk
Urtemarinerte grønnsaker

Hvitløkspotetstappe

6 fedd
Hele, med skall
1 kg
Halvsmå poteter
5 dl
Kremfløte
125 gr
Kaldt usaltet smør, skåret i små biter
3 ss
Finhakket gressløk
2 ss
Matolje
0.5 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Kyllingfilet med ostefyll: Stek løkbitene i smøret til de er myke (ikke brune!). Ha parmesan, løkbitene og majones i en stor bolle sammen med Philadelphia-osten. Bland alt godt sammen. Skjær et horisontalt snitt i hver av kyllingfiletene. Del fyllet i fire, og fyll lommen i hver kyllingfilet med osteblandingen. Ha salt og pepper på kyllingfiletene og rull dem inn i hver sin skive spekeskinke.

 2. Trinn 2

  Slik griller du kyllingfilet: Legg kyllingfiletene på indirekte varme, ha på lokk og grill i ca. 5 minutter (til de løsner fra risten). Flytt kyllingfiletene over til direkte varme for å gi dem litt farge. Flytt dem deretter tilbake på indirekte varme i noen minutter. Server gjerne med BaRe sine ferdigkuttede, urtemarinerte grønnsaker fra grillen.

 3. Trinn 3

  Hvitløkspotetstappe: Stek hvitløksfeddene i olje på lav varme til de er myke. Ha potetene i en gryte med kaldt vann og salt. Pass på at vannet dekker potetene. Kok opp på middelsterk varme, og småkok potetene i ca. 20 minutter til de er møre nok til å lage stappe av. Hell potetene over i et dørslag og la dem stå i noen minutter. Skrell potetene.

 4. Trinn 4

  Hvitløkspotetstappe: Varm opp kremfløten i en annen gryte (skal ikke koke). Hold den varm. Ha potetene i en stor bolle. Knus dem med potetstapper. Pisk inn smøret. Klem «kjøttet» ut av hvitløksfeddene og rør inn i potetstappen. Ha potetstappen i en gryte over middels varme. Pisk inn den varme kremfløten i potetene og smak til med salt og pepper. Ha den ferdige potetstappen i en bolle. Rør inn gressløken. Topp med en stor klatt smør.