Ostefylt kyllingfilet i spekeskinke

Når Hubbard-kyllingen blir omfavnet av spekeskinke og spekket med ostefyll, blir den ekstra saftig og velsmakende. Dessuten er den svært velegnet for grillen, både til hverdags og fest.
Antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Hvitløkspotetstappe: Stek hvitløksfeddene i olje på lav varme til de er myke. Ha potetene i en gryte med kaldt vann og salt. Pass på at vannet dekker potetene. Kok opp på middelsterk varme, og småkok potetene i ca. 20 minutter til de er møre nok til å lage stappe av. Hell potetene over i et dørslag og la dem stå i noen minutter. Skrell potetene.
Trinn 2
Kyllingfilet med ostefyll: Stek løkbitene i smøret til de er myke (ikke brune!). Ha parmesan, løkbitene og majones i en stor bolle sammen med Philadelphia-osten. Bland alt godt sammen. Skjær et horisontalt snitt i hver av kyllingfiletene. Del fyllet i fire, og fyll lommen i hver kyllingfilet med osteblandingen. Ha salt og pepper på kyllingfiletene og rull dem inn i hver sin skive spekeskinke
Trinn 3
Hvitløkspotetstappe: Varm opp kremfløten i en annen gryte (skal ikke koke). Hold den varm. Ha potetene i en stor bolle. Knus dem med potetstapper. Pisk inn smøret. Klem «kjøttet» ut av hvitløksfeddene og rør inn i potetstappen. Ha potetstappen i en gryte over middels varme. Pisk inn den varme kremfløten i potetene og smak til med salt og pepper. Ha den ferdige potetstappen i en bolle. Rør inn gressløken. Topp med en stor klatt smør.
Trinn 4
Slik griller du kyllingfilet: Legg kyllingfiletene på indirekte varme, ha på lokk og grill i ca. 5 minutter (til de løsner fra risten). Flytt kyllingfiletene over til direkte varme for å gi dem litt farge. Flytt dem deretter tilbake på indirekte varme i noen minutter. Server gjerne med BaRe sine ferdigkuttede, urtemarinerte grønnsaker fra grillen.