Ostefylt kyllingfilet i spekeskinke
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kyllingfilet med ostefyll: Stek løkbitene i smøret til de er myke (ikke brune!). Ha parmesan, løkbitene og majones i en stor bolle sammen med Philadelphia-osten. Bland alt godt sammen. Skjær et horisontalt snitt i hver av kyllingfiletene. Del fyllet i fire, og fyll lommen i hver kyllingfilet med osteblandingen. Ha salt og pepper på kyllingfiletene og rull dem inn i hver sin skive spekeskinke.
-
Trinn 2
Slik griller du kyllingfilet: Legg kyllingfiletene på indirekte varme, ha på lokk og grill i ca. 5 minutter (til de løsner fra risten). Flytt kyllingfiletene over til direkte varme for å gi dem litt farge. Flytt dem deretter tilbake på indirekte varme i noen minutter. Server gjerne med BaRe sine ferdigkuttede, urtemarinerte grønnsaker fra grillen.
-
Trinn 3
Hvitløkspotetstappe: Stek hvitløksfeddene i olje på lav varme til de er myke. Ha potetene i en gryte med kaldt vann og salt. Pass på at vannet dekker potetene. Kok opp på middelsterk varme, og småkok potetene i ca. 20 minutter til de er møre nok til å lage stappe av. Hell potetene over i et dørslag og la dem stå i noen minutter. Skrell potetene.
-
Trinn 4
Hvitløkspotetstappe: Varm opp kremfløten i en annen gryte (skal ikke koke). Hold den varm. Ha potetene i en stor bolle. Knus dem med potetstapper. Pisk inn smøret. Klem «kjøttet» ut av hvitløksfeddene og rør inn i potetstappen. Ha potetstappen i en gryte over middels varme. Pisk inn den varme kremfløten i potetene og smak til med salt og pepper. Ha den ferdige potetstappen i en bolle. Rør inn gressløken. Topp med en stor klatt smør.