Hopp til innhold

Kyllingsalat med salte mandler

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
933 planlagt
Kyllingsalat med salte mandler

Salt snadder og gyllen kylling! Ristede, salte mandler er en populær ingrediens i alt fra tapas til salater, og gjerne helt alene som en litt sunnere snacks. I denne friske vårsalaten bidrar de til suveren smaksbalanse – rett og slett supergodt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Mandler

50 gr
Mandler, 250 g, REMA 1000
1 klype
Salt

Kylling

0.5 ts
Karripulver, 65g, Black Boy
300 gr
Wok kyllingfilet strimlet, 300 g, Solvinge
0.5 ts
Malt paprika
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Solsikkeolje

Salat

1 stk
Grønt eple
3 stk
Tomater
1 stk
Isbergsalat

Dressing

2 ts
Balsamicoeddik
1 klype
Salt
6 ts
Olivenolje
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180˚C. Kok opp salt og vann og la mandlene koke i ca. 2 minutter. Sil av og rist mandlene i ovnen i 10- 15 minutter.

Trinn 2

Ha karri, paprika, salt og nykvernet pepper på kyllingen. Tilsett solsikkeolje i en varm panne og stek kyllingen gyllen.

Trinn 3

Vask og tørk salaten. Skrell og skjær eplet i skiver. Vask og del tomat i grove biter.

Trinn 4

Dressing: Bland balsamicoeddik og olivenolje og smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 5

Bland salat, tomat og eple med dressingen og legg det på et fat. Legg på kyllingstrimler og ristede mandler på toppen.

Ha gjerne krutonger og persille på toppen. Vask og tørk isbergsalaten og ha den i en tett pose i kjøleskapet, da holder den seg i mange dager.