Kyllingsalat med salte mandler

Salt snadder og gyllen kylling! Ristede, salte mandler er en populær ingrediens i alt fra tapas til salater, og gjerne helt alene som en litt sunnere snacks. I denne friske vårsalaten bidrar de til suveren smaksbalanse – rett og slett supergodt!
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Sett ovnen på 180˚C. Kok opp salt og vann og la mandlene koke i ca. 2 minutter. Sil av og rist mandlene i ovnen i 10- 15 minutter.
Trinn 2
Ha karri, paprika, salt og nykvernet pepper på kyllingen. Tilsett solsikkeolje i en varm panne og stek kyllingen gyllen.
Trinn 3
Vask og tørk salaten. Skrell og skjær eplet i skiver. Vask og del tomat i grove biter.
Trinn 4
Dressing: Bland balsamicoeddik og olivenolje og smak til med salt og nykvernet pepper.
Trinn 5
Bland salat, tomat og eple med dressingen og legg det på et fat. Legg på kyllingstrimler og ristede mandler på toppen.
Ha gjerne krutonger og persille på toppen. Vask og tørk isbergsalaten og ha den i en tett pose i kjøleskapet, da holder den seg i mange dager.