Hopp til innhold

Kyllingsalat med appelsin og fennikel

4.0 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
131 planlagt
Kyllingsalat med appelsin og fennikel

En salat uten salatblader! I stedet byr den på saftig kylling, frisk appelsin og krisp chilimarinert fennikel.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Kyllingbryst

2 stk
Landkyllingbryst, Provencekrydret
2 ss
Solsikkeolje
1 ts
Salt
0.3 ts
Kvernet pepper

Appelsin- og fennikelsalat

4 stk
Fennikel
4 stk
Appelsiner
1 stk
Rød chili
0.5 stk
Sitron
0.5 dl
Olivenolje
1 ts
Salt

Topp med

1 dl
Pinjekjerner

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 170°C, varmluft. Ha salt og pepper på kyllingbrystene og brun dem i solsikkeolje i 1 minutt på hver side. Etterstek i ovnen i 15 minutter. La brystene hvile i 10 minutter før servering.

Trinn 2

Appelsin- og fennikelsalat: Rens bort det ytterste laget av fennikelen. Del i to, fjern roten og fi nsnitt resten. Lag fileter av appelsinen og press appelsinsaft over fennikelen. Tilsett salt, hakket chili, sitronsaft og olivenolje. Bland godt og la salaten sette seg i minst 10 minutter

Trinn 3

Anrett salaten på fat med kylling skåret i skiver. Rist pinjekjerner og dryss over salaten. Pynt med fennikelgrønt.