Kyllingsalat med appelsin og fennikel | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllingfilet Kyllingsalat med appelsin og fennikel

Kyllingsalat med appelsin og fennikel

4.0 i snitt
Kyllingsalat med appelsin og fennikel

En salat uten salatblader! I stedet byr den på saftig kylling, frisk appelsin og krisp chilimarinert fennikel.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Kyllingbryst

2 stk
Landkyllingbryst, Provencekrydret
2 ss
Solsikkeolje
1 ts
Salt
0.3 ts
Kvernet pepper

Appelsin- og fennikelsalat

4 stk
Fennikel
4 stk
Appelsiner
1 stk
Rød chili
0.5 stk
Sitron
0.5 dl
Olivenolje
1 ts
Salt

Topp med

1 dl
Pinjekjerner

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 170°C, varmluft. Ha salt og pepper på kyllingbrystene og brun dem i solsikkeolje i 1 minutt på hver side. Etterstek i ovnen i 15 minutter. La brystene hvile i 10 minutter før servering.

  2. Trinn 2

    Appelsin- og fennikelsalat: Rens bort det ytterste laget av fennikelen. Del i to, fjern roten og fi nsnitt resten. Lag fileter av appelsinen og press appelsinsaft over fennikelen. Tilsett salt, hakket chili, sitronsaft og olivenolje. Bland godt og la salaten sette seg i minst 10 minutter

  3. Trinn 3

    Anrett salaten på fat med kylling skåret i skiver. Rist pinjekjerner og dryss over salaten. Pynt med fennikelgrønt.