Kyllinggryte med rotgrønnsaker
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Del kyllingen i terninger på 2-3 cm. Kok opp vann, eplemost og salt, ha i kyllingterningene og la dem trekke i 4 minutter. Sil kraften over i en annen kjele og kok opp. Skrell grønnsakene, kutt dem i terninger på 1-2 cm og kok dem 5 minutter i kyllingkraften.
-
Trinn 2
Sil av kraften i en gryte og legg grønnsakene i kjelen med kokt kylling.
-
Trinn 3
Smelt smøret i kjelen og tilsett hvetemel. Fres i 1 minutt og spe med den varme kraften til en lys saus. Kok opp og tilsett fløte. La sausen småkoke i 3 minutter og tilsett hakket persille, sitronsaft og smak til med salt og pepper. Bland sausen med kyllingen og grønnsaker.
Tips!
Server gjerne med kokte poteter.