Hopp til innhold

Kyllinggryte med rotgrønnsaker

4.8 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
Kyllinggryte med rotgrønnsaker
En god og kremet kyllinggryte med fløte. Rotgrønnsaker som gulrot og sellerirot gir denne hverdagsretten en herlig smak.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Lårfilet av kylling
2 dl
Eplejuice eller eplemost
1 stk
Løk
2 stk
Gulrøtter
300 gr
Sellerirot
1 dl
Fløte
1 dl
Hakket persille
2 ss
Sitron
1 klype
Salt
3 dl
Vann
2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Del kyllingen i terninger på 2-3 cm. Kok opp vann, eplemost og salt, ha i kyllingterningene og la dem trekke i 4 minutter. Sil kraften over i en annen kjele og kok opp. Skrell grønnsakene, kutt dem i terninger på 1-2 cm og kok dem 5 minutter i kyllingkraften.

Trinn 2

Sil av kraften i en gryte og legg grønnsakene i kjelen med kokt kylling.

Trinn 3

Smelt smøret i kjelen og tilsett hvetemel. Fres i 1 minutt og spe med den varme kraften til en lys saus. Kok opp og tilsett fløte. La sausen småkoke i 3 minutter og tilsett hakket persille, sitronsaft og smak til med salt og pepper. Bland sausen med kyllingen og grønnsaker.

Tips!

Server gjerne med kokte poteter.