Hopp til innhold

Kyllinggryte med kokosmelk og lime

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
222 planlagt
Kyllinggryte med kokosmelk og lime

Ny familiefavoritt? Her har du en frisk og god kyllinggryte, med det søte og det syrlige i suverent samspill. Chilien setter en spicy spiss på smaksopplevelsen, men juster gjerne styrken etter eget ønske.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ris

3 dl
Middagsris

Gryte

2 stk
Sjalottløk
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
1 boks
Lett kokosmelk
2 dl
Matfløte
4 dl
Buljong
500 gr
Kylling lårfilet
1 stk
Purre
0.5 dl
Olje

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Surr det mykt i olje i en gryte. Tilsett raspet limeskall av en lime, resten av limen i skiver, kokosmelk og fløte. Kok i et par minutter, ha i buljong og bland lett. Kok videre i 5 minutter. Smak på gryten og ta ut limeskivene når du synes det er passe syrlig.

Trinn 3

Skjær kyllinglårfiletene i store terninger. Vask purre og skjær i skiver. Ha det i gryten og kok opp. Skru ned varmen og la gryten trekke i 5 minutter. Server gryten med kokt ris.

Ha gjerne frisk koriander på toppen ved servering.