Kyllinggrateng med løk og poteter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllingfilet Kyllinggrateng med løk og poteter

Kyllinggrateng med løk og poteter

3.6 i snitt
Tidsbruk 80 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
Kyllinggrateng med løk og poteter
En varmende og mettende kyllinggrateng som smaker ekstra godt på kalde dager. De milde og runde smakene av poteter, ost og kylling gjør dette til en rett alle vil like.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Poteter, løsvekt
2 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
500 gr
Kylling lårfilet
0.3 ts
Kajennepepper
3 dl
Matfløte
1 ss
Dijonsennep
100 gr
Revet hvitost
0.5 ts
Salt
2 ss
Olje

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 200 grader, varmluft. Finn frem en ildfast form.

Trinn 2

Vask potetene og del dem i veldig tynne skiver med en mandolin eller en ostehøvel. Skrell løken og kutt den i tynne skiver. Finhakk hvitløken.

Trinn 3

Ha litt olje i en middels varm stekepanne. Stek kyllingen i 2 minutter på begge sider slik at den får en fin stekeskorpe. Krydre med kajennepepper og salt. Ha i løk, hvitløk, sennep og fløte. Stek det sammen i ca. 2 minutter.

Trinn 4

Løft innholdet fra stekepannen over i ildfast form, men la fløten være igjen i pannen. Fordel potetskivene jevnt utover så det dekker toppen. Hell så fløten over og topp med revet ost. Stek gratengen i 20 minutter midt i ovnen.

Bland gjerne litt revet parmesan med osten på toppen av gratengen før du steker den.