Kyllinggrateng med løk og poteter

En varmende og mettende kyllinggrateng som smaker ekstra godt på kalde dager. De milde og runde smakene av poteter, ost og kylling gjør dette til en rett alle vil like.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Sett en liten ildfast form i stekeovnen og sett den på 200 °C.
Trinn 2
Vask potetene og del dem i veldig tynne skiver med en mandolin eller en ostehøvel. Skrell løken og kutt den i tynne skiver. Finhakk hvitløken.
Trinn 3
Ha litt olje i en middels varm stekepanne. Stek kyllingen i 2 minutter på begge sider slik at den får en fin stekeskorpe. Krydre med kajennepepper og salt. Ha i løk, hvitløk, sennep og fløte. Stek det sammen i ca. 2 minutter.
Trinn 4
Ta ut den ildfaste formen. Løft over innholdet fra stekepannen, men la fløten være igjen i pannen. Fordel potetskivene jevnt utover så det dekker toppen. Hell så fløten over og topp med revet ost. Stek gratengen i 20 minutter midt i ovnen.
Bland gjerne litt revet parmesan med osten på toppen av gratengen før du steker den.