Kyllinggrateng med løk og poteter

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 200 grader, varmluft. Finn frem en ildfast form.
-
Trinn 2
Vask potetene og del dem i veldig tynne skiver med en mandolin eller en ostehøvel. Skrell løken og kutt den i tynne skiver. Finhakk hvitløken.
-
Trinn 3
Ha litt olje i en middels varm stekepanne. Stek kyllingen i 2 minutter på begge sider slik at den får en fin stekeskorpe. Krydre med kajennepepper og salt. Ha i løk, hvitløk, sennep og fløte. Stek det sammen i ca. 2 minutter.
-
Trinn 4
Løft innholdet fra stekepannen over i ildfast form, men la fløten være igjen i pannen. Fordel potetskivene jevnt utover så det dekker toppen. Hell så fløten over og topp med revet ost. Stek gratengen i 20 minutter midt i ovnen.
Bland gjerne litt revet parmesan med osten på toppen av gratengen før du steker den.