Kyllingbryst og smørdampet nykål
Med friske urter, salt, pepper og olivenolje under skinnet holdes aromaene på plass og gir mer smak til kjøttet. Her servert med smørdampet nykål og kokte nypoteter.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett potetene på kok.
-
Trinn 2
Bland finhakkede urter med olivenolje, salt og pepper. Stikk fingeren forsiktig inn mellom skinnet og kyllingkjøttet. sånn at du lager en lomme. Legg urteblandingen i lommen under skinnet. Salte og pepre brystet på begge sider før du legger det i en ild fast form smurt med litt olivenolje. Stek kyllingen midt i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter. Hvis du bruker steketermometer, er riktig kjernetemperatur er 65 grader.
-
Trinn 3
Del nykålen i tykke båter og legg dem i en gryte. Legg smøret oppå kålen og dryss litt salt over. Hell på vann så det akkurat dekker bunnen av gryta, ca. 1–2 cm. Kok opp under lokk og la kålen koke 3–4 minutter på middels varme. Server kyllingbrystene med nykokte nypoteter, den smørdampede kålen og litt ekstra smør eller olivenolje som saus sammen med stekeskyen fra formen.
Tips
La kjøttet hvile under folie på benken i 5–10 minutter før servering. da får kjøttsaftene satt seg skikkelig.