Hopp til innhold

Kyllingbryst med sopp og hvitløkssaus

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
993 planlagt
Kyllingbryst med sopp og hvitløkssaus

Så enkelt. Så godt. Hverdagsgourmet så det holder. Fløtesaus og pannesteking gjør kyllingen ekstra saftig og god.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Kyllingbryst
4 fedd
Hvitløk
2 stang
Rosmarin
200 gr
Sjampinjong
1 ss
Sitronsaft
2 dl
Fløte
1 ts
Maizenastivelse
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet hvit pepper
2 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Varm en stekepanne med solsikkeolje. Salte og pepre brystene og stek dem i 1 minutt på hver side ved medium varme.

Trinn 2

Rens hvitløk og skjær i skiver. Tilsett dem i pannen med to kvister rosmarin og sjampinjong delt i to. Stek i 1 minutt og tilsett fløte.

Trinn 3

Kok opp fløten og sett på lokk. Småkok kyllingbryst, sopp og urter i 5-46 minutter. Nå er kyllingen ferdig. Smak til sausen med sitronsaft, kanskje litt mer salt og pepper. Jevn sausen med maizenastivelse utrørt i vann og server med kokt ris til.