Kyllingbryst med sitronaioli | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllingfilet Kyllingbryst med sitronaioli

Kyllingbryst med sitronaioli

4.0 i snitt
Kyllingbryst med sitronaioli
Kylling er noe alle liker, og når filetene attpåtil er ferdig krydret og klare for grillen, er suksessen garantert. Ikke minst takket være alt det fristende tilbehøret.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Sitronaioli

1 stk
Eggeplomme
3 ss
Presset sitronsaft
2 ts
Dijonsennep
4 fedd
Hvitløksfedd, finhakket
0.5 ts
Salt
1 ts
Hvitvinseddiik
4 dl
Solsikkeolje
0.5 ts
Kvernet sort pepper

Kyllingbryst

4 stk
Craig Magic Dust kyllingbryst

Sennepsvinaigrette

1 stk
Stor eggeplomme
2 ss
Dijonsennep
1 fedd
Hvitløksfedd, finhakket
1 stk
Sjalottløk, finhakket
3.5 ss
Balsamicoeddik
2 ss
Vann
8 ss
Extra virgin olivenolje
0.5 ts
Salt
2 dl
Solsikkeolje
0.5 ts
Kvernet sort pepper

Helgrønn salat

0.5 pose
Babyspinat
1 stk
Hjertesalat
0.5 pk
Ruccula
1 klype
Persille
1 neve
Frisk basilikum
1 neve
Alfalfaspirer

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sitronaioli: Ha sitronsaft, eddik, sennep, salt og hvitløk i en blender eller foodprosessor. Kjør til blandingen har en jevn konsistens. Ha i egget og eggeplommen mens maskinen fortsatt går. Spe på med oljen. Smak til med mer sitronsaft, salt og pepper,

  2. Trinn 2

    Sennepsvinaigrette: Ha eggeplomme, sennep, balsamico, løk, hvitløk og vann i en blender. Kjør maskinen og tilsett begge oljene i tynne stråler. Smak til med salt og pepper. Tilsett evnt. litt mer vann. Sausen skal være passe tykk, og flytende.

  3. Trinn 3

    Helgrønn salat:Bland sammen ruccula, hjertesalat og spinat. Bland i persille, alfalfaspirer, frisk basilikum eller andre urter. Server med sennepsvinaigrette.

  4. Trinn 4

    Slik griller du kyllingbryst: Legg kyllingfiletene på indirekte varme, ha på lokk og grill i ca. 5 minutter (til de løsner fra risten). Flytt kyllingfiletene over til direkte varme for å gi dem litt farge. Flytt dem deretter tilbake på indirekte varme i noen minutter.

Tips!

Sitronaiolien og sennepsvinagretten som er igjen holder seg noen dager i kjøleskapet!