Kyllingbryst med sitronaioli

Kylling er noe alle liker, og når filetene attpåtil er ferdig krydret og klare for grillen, er suksessen garantert. Ikke minst takket være alt det fristende tilbehøret.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Sitronaioli: Ha sitronsaft, eddik, sennep, salt og hvitløk i en blender eller foodprosessor. Kjør til blandingen har en jevn konsistens. Ha i egget og eggeplommen mens maskinen fortsatt går. Spe på med oljen. Smak til med mer sitronsaft, salt og pepper,
Trinn 2
Sennepsvinaigrette: Ha eggeplomme, sennep, balsamico, løk, hvitløk og vann i en blender. Kjør maskinen og tilsett begge oljene i tynne stråler. Smak til med salt og pepper. Tilsett evnt. litt mer vann. Sausen skal være passe tykk, og flytende.
Trinn 3
Helgrønn salat:Bland sammen ruccula, hjertesalat og spinat. Bland i persille, alfalfaspirer, frisk basilikum eller andre urter. Server med sennepsvinaigrette.
Trinn 4
Slik griller du kyllingbryst: Legg kyllingfiletene på indirekte varme, ha på lokk og grill i ca. 5 minutter (til de løsner fra risten). Flytt kyllingfiletene over til direkte varme for å gi dem litt farge. Flytt dem deretter tilbake på indirekte varme i noen minutter.
Tips!
Sitronaiolien og sennepsvinagretten som er igjen holder seg noen dager i kjøleskapet!