Kyllingbryst med sitronaioli
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sitronaioli: Ha sitronsaft, eddik, sennep, salt og hvitløk i en blender eller foodprosessor. Kjør til blandingen har en jevn konsistens. Ha i egget og eggeplommen mens maskinen fortsatt går. Spe på med oljen. Smak til med mer sitronsaft, salt og pepper,
-
Trinn 2
Sennepsvinaigrette: Ha eggeplomme, sennep, balsamico, løk, hvitløk og vann i en blender. Kjør maskinen og tilsett begge oljene i tynne stråler. Smak til med salt og pepper. Tilsett evnt. litt mer vann. Sausen skal være passe tykk, og flytende.
-
Trinn 3
Helgrønn salat:Bland sammen ruccula, hjertesalat og spinat. Bland i persille, alfalfaspirer, frisk basilikum eller andre urter. Server med sennepsvinaigrette.
-
Trinn 4
Slik griller du kyllingbryst: Legg kyllingfiletene på indirekte varme, ha på lokk og grill i ca. 5 minutter (til de løsner fra risten). Flytt kyllingfiletene over til direkte varme for å gi dem litt farge. Flytt dem deretter tilbake på indirekte varme i noen minutter.
Tips!
Sitronaiolien og sennepsvinagretten som er igjen holder seg noen dager i kjøleskapet!