Kyllingbryst med hvitløksfedd | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllingfilet Kyllingbryst med hvitløksfedd

Kyllingbryst med hvitløksfedd

4.0 i snitt
Kyllingbryst med hvitløksfedd

Hvitløksfeddene får en fantastisk dyp og sødmefull smak av å bli varmebehandlet med skallet på. Det milde kyllingkjøttet blir som en forsterker for disse aromaene og får følge av grønnsaksfrikassé, mandelpotetpuré og hvitløkssjy

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kyllingbryst med 40 hvitløksfedd

3 stk
Stange kyllingbryst
40 fedd
Hvitløksfedd
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
0.5 dl
Solsikkeolje

Hvitløkssjy

1 dl
Eplejuice eller hvitvin
1 stk
Kyllingkraft fra terning
1 ts
Maizena
0.5 ts
Sitronsaft

Mandelpotetpuré

600 gr
Mandelpoteter
1.5 dl
Melk
1 dl
Fløte
1 klype
Salt
2 ss
Smør
1 klype
Pepper

Grønnsaksfrikassé

100 gr
Sukkererter
100 gr
Aspargesbønner
0.3 stk
Grønn squash
0.3 stk
Blomkål
1 stk
Gulrot
3 ss
Smør
1 dl
Vann
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Kyllingbryst: Gni kyllingbrystene inn med salt og pepper. Varm solsikkeolje i en lav kjele med lokk. Legg i kyllingbrystene med skinnsiden ned og stek på medium varme i 7 minutter sammen med hele, uskrelte hvitløksfedd. Stek med lokket på! Da forblir væsken i gryten og skaper en god sjy. Snu kyllingbrystene og stek dem i 5 minutter på den andre siden. Stikk i den tykkeste delen, hvis det kommer ut klar væske er brystene ferdigstekt. Ta kyllingbrystene ut av kjelen og hold dem varme.

 2. Trinn 2

  Hvitløkssjy: Ha eplejuice eller hvitvin og kyllingkraft (gjerne fra terning) i stekekjelen og kok opp. Jevn sausen med Maizena utrørt i litt vann og smak til med salt, pepper og presset sitron. Tilsett stekte hvitløksfedd med skinn og strimlet persille.

 3. Trinn 3

  Mandelpotetpuré: Skrell potetene og kok til de er møre og begynner å koke i stykker. Hell av vannet og press potetene gjennom en fin sikt. Kok opp fløte og melk med smør, salt og pepper og bland det i potetpureen. Smak til med salt og nykvernet pepper. Potetpureen skal være ganske løs og fløyelsmyk!

 4. Trinn 4

  Grønnsaksfrikassé: Rens grønnsakene og kutt i staver eller terninger. Smelt smøret og fres grønnsakene i smøret i et par minutter. Ha på vann, salt og pepper. Kok opp og la småkoke under lokk i 2 minutter. Hell av kokevannet og server.

 5. Trinn 5

  Del brystene i tykke skiver og server med hvitløkssjy, grønnsaksfrikassé og mandelpotetpuré.

Tips!

Vi skreller ikke hvitløksfeddene .Skallet isolerer hvitløkskjøttet og gjør at de stekes møre i skinnet sitt og skaper en fantastisk aroma og smak til kyllingen .