Kyllingbryst med hvitløksfedd

Hvitløksfeddene får en fantastisk dyp og sødmefull smak av å bli varmebehandlet med skallet på. Det milde kyllingkjøttet blir som en forsterker for disse aromaene og får følge av grønnsaksfrikassé, mandelpotetpuré og hvitløkssjy
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kyllingbryst: Gni kyllingbrystene inn med salt og pepper. Varm solsikkeolje i en lav kjele med lokk. Legg i kyllingbrystene med skinnsiden ned og stek på medium varme i 7 minutter sammen med hele, uskrelte hvitløksfedd. Stek med lokket på! Da forblir væsken i gryten og skaper en god sjy. Snu kyllingbrystene og stek dem i 5 minutter på den andre siden. Stikk i den tykkeste delen, hvis det kommer ut klar væske er brystene ferdigstekt. Ta kyllingbrystene ut av kjelen og hold dem varme.
-
Trinn 2
Hvitløkssjy: Ha eplejuice eller hvitvin og kyllingkraft (gjerne fra terning) i stekekjelen og kok opp. Jevn sausen med Maizena utrørt i litt vann og smak til med salt, pepper og presset sitron. Tilsett stekte hvitløksfedd med skinn og strimlet persille.
-
Trinn 3
Mandelpotetpuré: Skrell potetene og kok til de er møre og begynner å koke i stykker. Hell av vannet og press potetene gjennom en fin sikt. Kok opp fløte og melk med smør, salt og pepper og bland det i potetpureen. Smak til med salt og nykvernet pepper. Potetpureen skal være ganske løs og fløyelsmyk!
-
Trinn 4
Grønnsaksfrikassé: Rens grønnsakene og kutt i staver eller terninger. Smelt smøret og fres grønnsakene i smøret i et par minutter. Ha på vann, salt og pepper. Kok opp og la småkoke under lokk i 2 minutter. Hell av kokevannet og server.
-
Trinn 5
Del brystene i tykke skiver og server med hvitløkssjy, grønnsaksfrikassé og mandelpotetpuré.
Tips!
Vi skreller ikke hvitløksfeddene .Skallet isolerer hvitløkskjøttet og gjør at de stekes møre i skinnet sitt og skaper en fantastisk aroma og smak til kyllingen .