Grillspyd med kylling satay med peanøttsaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllingfilet Grillspyd med kylling satay med peanøttsaus

Grillspyd med kylling satay med peanøttsaus

3.5 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
16 ingredienser
Grillspyd med kylling satay med peanøttsaus
Lyst på en rask og god rett? Lag et smaksrikt grillspyd av hjemmelaget kyllingsatay med peanøttsaus til grillmåltidet, eller stek den i pannen til fredagskosen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kylling Satay

650 gr
Kyllingfilet eller kyllinglårfilet
20 stk
Grillspyd
1 dl
Brunt sukker
1 ss
Chilipaste
1 ss
Ingefær, revet
1 ts
Hvitløk, hakket
1 ss
Koriander, hakket
1 ss
Sesamfrø
1 dl
Soyasaus

Peanøttsaus

0.5 glass
Grovt peanøttsmør
1.2 dl
Vann

Mangosalsa

2 stk
Mango, moden
1 ss
Koriander, hakket
1 ts
Ingefær, revet
1 ss
Limesaft
1 ss
Honning

Slik gjør du

Trinn 1

Salat: Bland alle ingrediensene til marinaden. Skjær kyllingbrystene i lange, 1 cm tykke, strimler. Tre kyllingstrimlene på grillspyd, og pensle dem med marinaden. La kjøttet marineres i 30 minutter. Sett ovnen på 250 °C med grillelementet på. Legg de marinerte kyllingspydene på et stekebrett og stek i ca. 2 minutter til spydene er gjennomstekte og klare for servering. Om sommeren kan spydene gjerne grilles – la dem i så fall ligge 1-2 minutter på hver side over direkte varme. Server med peanøttsaus.

Trinn 2

Peanøttsaus: Kok opp vannet og ha i peanøttsmør og marinade. Varm forsiktig og rør til alt blir en smidig saus. Sausen holdes best varm i vannbad – den brenner seg fort på kokeplaten.

Trinn 3

Mangosalsa: skrell mangoen og kutt i små terninger. Rør inn honning. Smak til med hakket koriander, revet ingefær og limesaft.

Tips!

Smaker ekstra godt med mangosalsa og kokt ris.