Grillspyd med kylling satay med peanøttsaus
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Salat: Bland alle ingrediensene til marinaden. Skjær kyllingbrystene i lange, 1 cm tykke, strimler. Tre kyllingstrimlene på grillspyd, og pensle dem med marinaden. La kjøttet marineres i 30 minutter. Sett ovnen på 250 °C med grillelementet på. Legg de marinerte kyllingspydene på et stekebrett og stek i ca. 2 minutter til spydene er gjennomstekte og klare for servering. Om sommeren kan spydene gjerne grilles – la dem i så fall ligge 1-2 minutter på hver side over direkte varme. Server med peanøttsaus.
-
Trinn 2
Peanøttsaus: Kok opp vannet og ha i peanøttsmør og marinade. Varm forsiktig og rør til alt blir en smidig saus. Sausen holdes best varm i vannbad – den brenner seg fort på kokeplaten.
-
Trinn 3
Mangosalsa: skrell mangoen og kutt i små terninger. Rør inn honning. Smak til med hakket koriander, revet ingefær og limesaft.
Tips!
Smaker ekstra godt med mangosalsa og kokt ris.