Hopp til innhold

Kylling med sautert spinat og sopp

5.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
14 ingredienser
105 planlagt
Kylling med sautert spinat og sopp

Bruk kyllingfileten på en ny måte! Lett og sprøtt – og med en smak av Middelhavet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Poteter

400 gr
Poteter, løsvekt

Kyllingscallopine

500 gr
Kylling lårfilet
0.5 ts
Salt
1 ss
Hvetemel
0.3 ts
Sort pepper
2 ss
Olivenolje

Sauterte grønnsaker

1 stk
Løk
150 gr
Champignon
1 stk
Sitron
200 gr
Frisk bladspinat
2 ss
Smør
2 ss
Hakket soltørket tomat
1 ss
Kapers

Smak til med

1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok potetene i lettsaltet vann. Brett ut kyllingfiletene og bank dem lett. Vend i hvetemel, salt og pepper. Varm opp en stekepanne med olivenolje og legg i kyllingen. Stek filetene i 2-3 minutter på hver side.

Trinn 2

Ta filetene ut av pannen, legg dem på en tallerken og dekk med aluminiumsfolie. Stikk noen hull i folien for å slippe ut damp.

Trinn 3

Skjær løk og og champignon i fine skiver og ha det i en varm panne med 1 ss smør. Fres til det er gyllent, i ca. 3 minutter. Tilsett 1 ss smør, finhakkede soltørkede tomater og kapers og la det frese i 1 minutt på sterk varme. Vend bladspinaten raskt inn og press over sitronsaft. Smak til med pepper og server omgående med kokte poteter til.

Vend potetene med god olivenolje og friske, hakkede urter.