Kylling med basilikum og blomkålpuré
God kylling blir enda bedre av enkle smaksforsterkere som basilikum og sitron. Servert med en delikat blomkålpuré og smørdampet hjertesalat blir dette deilig festmat.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place kyllingbryst: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.
-
Trinn 2
Sett ovnen på 180°C. Grovkutt basilikumblader og bland det med sitronskall, salt og pepper. Lag en lomme mellom skinn og bryst og fordel blandingen under skinnet.
-
Trinn 3
Varm en stekepannen og ha i olje. Brun kyllingen godt på skinnsiden, tilsett smør og stek brystet raskt på den andre siden. Legg kyllingen over på et stekebrett, hell over fettet og stek i ovnen i ca. 15 minutter.
-
Trinn 4
Ta kyllingen ut og la den hvile i 5 minutter. Del den i to på langs rett før servering.
-
Trinn 5
Mise en place hjertesalat.
-
Trinn 6
Del hjertesalaten i fire og legg den i en vid kjele. Ha på vann og smør. Dampkok salaten under lokk i ca. 1 minutt. Ta av lokket, løft ut salaten og kok inn kraften. Smak kraften til med salt og pepper og hell det over salaten ved servering.
-
Trinn 7
Mise en place blomkålspuré: Del blomkålen grovt og damp den mør i litt vann under lokk.
-
Trinn 8
Sil av og kjør den smidig i en blender sammen med smør. Smak til med salt og litt frisk sitron