Kylling Jambalaya | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Kylling Jambalaya

3.5 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
706 planlagt
Kylling Jambalaya

King Creole! Jambalaya er en smaksbombe fra New Orleans, med franske og spanske røtter. Dette er en lettlaget variant av den kreolske spesialiteten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ris

1 dl
Middagsris

Grønnsaker

1 fedd
Hvitløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Løk
1 stk
Tomat
1 stk
Rød paprika

Buljong

1 terning
Grønnsaksbuljong
3 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Kylling

500 gr
Kylling lårfilet
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt brokkoli i små buketter og tomat og paprika i terninger. Finhakk hvitløk og skjær løk i smale båter. Kok opp buljongen (vann + buljongterning).

Trinn 2

Skjær kyllingen i strimler og fres dem i en stor panne i olivenolje sammen med hvitløk og løk.

Trinn 3

Hell over kokende buljong, tilsett risen og rør, legg på lokk og la det putre i ca. 10 minutter. Spe med litt vann hvis det blir for tykt.

Trinn 4

Vend inn brokkoli, tomat og paprika og la det putre videre i 5-8 minutter til risen er mør.