Hopp til innhold

Kylling «Cordon Bleu»

Ingen vurderinger
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
132 planlagt
Kylling «Cordon Bleu»

Mmmm? kyllingssandwich. Den franske kokekunst-skolen Cordon Bleu, har vært kjent for kulinariske eskapader i over 100 år. Denne kyllingretten er opprinnelig amerikansk, men bærer den franske navnereferansen med bravur.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Kyllingfilet 600 g, Solvinge
2 stk
Minibaguetter REMA 1000
1 stk
Familieskinke, Nordfjord
1 pk
Blå Castello
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 pose
Isbergsalat blanding Bama
0.5 stk
Løk
4 ss
Solsikkeolje REMA 1000
2 ss
Olivenolje REMA 1000
1 ts
Dijon sennep
1 ss
Soyasaus Kikkoman
1 ts
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Lag et dypt snitt i hver kyllingfilet, brett dem ut på en fjel og bank dem ut med en kjøttbanker.

Trinn 2

Legg i en skive med skinke og en tykke skive med ost på den ene halvdelen og brett sammen. Pensle med sammenvispet egg. Del baguettene på langs i tynne skiver og legg en skive på hver side av hver kyllingfilet. Stek på begge sider i solsikkeolje til brødet blir gyllent og sprøtt.

Trinn 3

Etterstek i ovn ved 180°C i ca. 8-10 minutter – til kyllingen er gjennomstekt.

Trinn 4

Vinaigrette: Rør sammen sennep, eddik, soyasaus, olivenolje og finhakket løk. Smak til med salt og pepper. Vend vinaigrette inn i salatblandingen og server sammen med kyllingsandwichene.

Lag litt ekstra vinaigrette som kan brukes som saus.