Gratinert kyllingbryst med soppsaus
Den fyldige soppsausen passer perfekt til det milde kyllingkjøttet.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kyllingbryst: Del kyllingbrystene i 16 biter og krydre med salt, pepper, hakket timian og hvitløk. Varm en stekepanne med solsikkeolje, brun kyllingbitene i pannen og legg dem etterpå i en ildfast form. Varm stekeovnen til 220˚ C varmluft og lag soppsausen.
-
Trinn 2
Soppsaus: Rens soppen og del den i skiver eller terninger. Varm oljen godt opp, tilsett soppen og stek den sammen med hakket løk og hvitløk. Stek til all soppkraften er borte. Hell i fløte og crème fraîche og kok opp. Jevn stuingen med Maizena utrørt i kaldt vann. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og hakket, frisk estragon.
-
Trinn 3
Hell sausen over de brunede kyllingbitene. Dryss med revet gulost og stek formen i 15 minutter ved 220˚ C varmluft.
Tips!
Du kan lage soppsausen dagen før. Kyllingen brunes noen timer før servering, legges i ildfast form og dekkes med soppsaus og revet ost. Formen stekes i ovnen rett før den skal spises for å bli saftigst mulig.