Gratinert kyllingbryst med soppsaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllingfilet Gratinert kyllingbryst med soppsaus

Gratinert kyllingbryst med soppsaus

3.5 i snitt
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
18 ingredienser
161 planlagt
Gratinert kyllingbryst med soppsaus

Den fyldige soppsausen passer perfekt til det milde kyllingkjøttet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kyllingbryst

1 kg
Stange kyllingbryst
2 ss
Timian, frisk og hakket
4 fedd
Hvitløk
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
0.5 dl
Solsikkeolje

Soppsaus

2 stk
Løk
400 gr
Sopp som sjampignjong, østerssopp eller shiitake
3 fedd
Hvitløk
2 dl
Fløte
1 dl
Crème fraîche
1 ss
Hakket estragon, evt 2 ts tørket estragon
1 ts
Sitronsaft
1 ts
Maizena
100 gr
Gulost, revet til gratinering
0.5 dl
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kyllingbryst: Del kyllingbrystene i 16 biter og krydre med salt, pepper, hakket timian og hvitløk. Varm en stekepanne med solsikkeolje, brun kyllingbitene i pannen og legg dem etterpå i en ildfast form. Varm stekeovnen til 220˚ C varmluft og lag soppsausen.

Trinn 2

Soppsaus: Rens soppen og del den i skiver eller terninger. Varm oljen godt opp, tilsett soppen og stek den sammen med hakket løk og hvitløk. Stek til all soppkraften er borte. Hell i fløte og crème fraîche og kok opp. Jevn stuingen med Maizena utrørt i kaldt vann. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og hakket, frisk estragon.

Trinn 3

Hell sausen over de brunede kyllingbitene. Dryss med revet gulost og stek formen i 15 minutter ved 220˚ C varmluft.

Tips!

Du kan lage soppsausen dagen før. Kyllingen brunes noen timer før servering, legges i ildfast form og dekkes med soppsaus og revet ost. Formen stekes i ovnen rett før den skal spises for å bli saftigst mulig.