Enchiladas med kylling | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Enchiladas med kylling

4.0 i snitt
Enchiladas med kylling
Enchiladas med kylling er den perfekte middagen for hele familien eller venner på besøk. Bruk gjerne kyllingrester og topp med nydelig revet ost, meksikansk rømme og urter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Enchiladasaus

3 ss
Chilipulver
1 ts
Hvitløkspulver
1 ts
Løkpulver
0.5 ts
Malt spisskummen
0.3 ts
Tørket oregano
5 dl
Grønnsaksbuljong
1 ss
Tomatpuré
2 ss
Solsikkeolje
2 ss
Hvetemel
0.5 ts
Salt

Fyll

300 gr
Strimlet kylling
1 stk
Løk
3 ss
Meksikansk kryddermiks
8 stk
Maistortillas
350 gr
Revet ost
4 ss
Rømme eller crema
1 ss
Solsikkeolje

Meksikansk kryddermiks

3 ss
Chilipulver
1 ss
Malt spisskummen
2 ts
Malt paprika
1 ts
Hvitløkspulver
1 ts
Løkpulver
1 ts
Tørket oregano
1 ts
Sukker

Crema

2 dl
Lettrømme
1 stk
Lime
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Enchilada-saus: Kok opp 5 dl vann og en buljongterning. Varm oljen i en gryte. Rør i mel og fortsett å røre i ett minutt. Tilsett krydder og salt og bland godt sammen. Stek videre i ett minutt til.

    Hell kraften i kjelen i en tynn stråle under stadig omrøring. Tilsett tomatpuré og kok opp. Reduser varmen og småkok i 5 minutter.

  2. Trinn 2

    Meksikansk kryddermiks: Bland sammen alle ingredienser i en liten skål. Oppbevar i en lufttett beholder i et mørkt skap.

  3. Trinn 3

    Forvarm ovnen på 220 ̊C. Stek strimlet kylling og hakket løk i olje i en stekepanne og smak til med krydderet. Varm tortillas etter anvisning på pakken. Fordel kylling og løk midt på hver tortilla, dryss over revet ost og et par spiseskjeer enchilada-saus og rull tett sammen.

    Ha enchiladaene i en smurt ildfast form med sømmen ned. Fordel resten av sausen over. Dryss over resten av osten og stek i ovn til osten bobler og har fått en fin farge.

  4. Trinn 4

    Crema: Bland sammen rømme og presset lime. Smak til med salt.

  5. Trinn 5

    Server med rømme eller crema og gjerne en grønn salat.

TIPS

Bruk gjerne rester fra en kyllingmiddag i denne retten.