Enchiladas med kylling
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Enchilada-saus: Kok opp 5 dl vann og en buljongterning. Varm oljen i en gryte. Rør i mel og fortsett å røre i ett minutt. Tilsett krydder og salt og bland godt sammen. Stek videre i ett minutt til.
Hell kraften i kjelen i en tynn stråle under stadig omrøring. Tilsett tomatpuré og kok opp. Reduser varmen og småkok i 5 minutter.
-
Trinn 2
Meksikansk kryddermiks: Bland sammen alle ingredienser i en liten skål. Oppbevar i en lufttett beholder i et mørkt skap.
-
Trinn 3
Forvarm ovnen på 220 ̊C. Stek strimlet kylling og hakket løk i olje i en stekepanne og smak til med krydderet. Varm tortillas etter anvisning på pakken. Fordel kylling og løk midt på hver tortilla, dryss over revet ost og et par spiseskjeer enchilada-saus og rull tett sammen.
Ha enchiladaene i en smurt ildfast form med sømmen ned. Fordel resten av sausen over. Dryss over resten av osten og stek i ovn til osten bobler og har fått en fin farge.
-
Trinn 4
Crema: Bland sammen rømme og presset lime. Smak til med salt.
-
Trinn 5
Server med rømme eller crema og gjerne en grønn salat.
TIPS
Bruk gjerne rester fra en kyllingmiddag i denne retten.