Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllingfilet Cæsarsalat med kyllingbryst

Cæsarsalat med kyllingbryst

3.5 i snitt
Cæsarsalat med kyllingbryst
Cæsarsalat med kyllingbryst er en klassisk og balansert salat som alle liker. Prøv denne enkle oppskriften. Perfekt til lunsj eller som en lett middag.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

480 gr
Kyllingfilet
1 klype
Salt og pepper
2 ss
Solsikkeolje
6 fedd
Hvitløk
2 stk
Hjertebladsalat
4 skive
Loff
2 ss
Olivenolje
2 ss
Gressløk, i biter

Cæsardressing

1 stk
Eggeplomme
2 ts
Dijonsennep
2 stk
Ansjosfileter (kan droppes)
1 ss
Worchestershiresaus
1 ss
Sitronsaft
50 gr
Parmesanost
1 dl
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Varm ovnen til 200 grader varmluft. Salt og pepre kyllingfiletene og brun dem i solsikkeolje i en stekepanne med fire hvitløksfedd. Etterstek kyllingfiletene i ovnen ved 200 grader varmluft i 12 minutter til de er gjennomstekte.

  2. Trinn 2

    Mens kyllingen stekes, skjærer du loffskiver i terninger. Hakk to hvitløksfedd og bland med olivenolje. Legg loffterningene på et stekebrett, og stek dem lysebrune og sprø i ovnen sammen med kyllingfiletene. La dem hvile mens du lager salaten.

  3. Trinn 3

    Ha eggeplomme, sennep, ansjos, worcestershiresaus og sitronsaft i en bolle og spe med solsikkeolje som til en tynn majones. Tilsett revet parmesan og smak til med salt og pepper.

  4. Trinn 4

    Vask og del hjertebladsalat. Vend den med cæsardressing. Skjær kyllingfiletene i skiver og anrett på salaten sammen med loffkrutonger og gressløk i biter.