Hopp til innhold

Cæsarsalat med kylling

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
312 planlagt
Cæsarsalat med kylling

Du tar hva du har – og vips! En herlig klassiker står på bordet. Caesar Cardinis restekreasjon fra 1924 ble laget på impuls – i dag er den kanskje verdens mest kjente salat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

6 stk
Minibaguetter REMA 1000
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
2 pk
Hjertesalat
1 pk
Kyllingfilet 300 g Solvinge
25 gr
Parmigiano Reggiano Castelli
2 ss
Hvitvinseddik
3 ss
Olivenolje REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
1 dl
Solsikkeolje REMA 1000
1 ss
Dijon sennep

Slik gjør du

Trinn 1

Vask og tørk salaten. Ha salt og pepper på kyllingfiletene og stek dem godt brune i en panne med litt olivenolje.

Trinn 2

Skjær baguettene i terninger og rist dem brune i pannen med litt olivenolje. Rør litt rundt med et fedd hvitløk på en gaffel for å få et snev av hvitløksmak på krutongene.

Trinn 3

Bland sennep, eggeplomme, hvitvinseddik og raspet hvitløk i en bolle. Pisk inn solsikke- og olivenoljen. Rør inn revet parmesan og smak til med salt og pepper. Bland revet salat med dressingen. Legg den på et fat og ha skivet kylling og brødkrutonger over. Litt ekstra kvernet pepper på toppen hører med.

Dryss sprøstekt bacon på toppen og prøv finhakket ansjos i dressingen.