Hopp til innhold

Kyllingboller i karrisaus

3.3 i snitt
Tidsbruk 15 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
750 planlagt
Kyllingboller i karrisaus

Ta skjeen i en annen hånd og bruk den til å forme perfekte kyllingboller! Minst like smaksrik, men magrere enn kjøttboller av storfe – en kommende klassiker?

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 dl
Jasminris REMA 1000
2 pk
Kyllingkjøttdeig 400 g Solvinge
1 stk
Løk
2 stk
Tomat
2 ss
Smør
1 ts
Karri
2.5 dl
Hønsebuljong
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Spe kyllingkjøttdeigen med 1 dl vann (per 600g kjøttdeig) og hvetemel. Finhakk hvitløk og tilsett halvparten sammen med litt salt og nykvernet pepper.

Trinn 2

Bland farsen godt og lag små boller.

Trinn 3

Stek bollene på middels varme i litt smør til de er gjennomstekte. Snu kjøttbollene under stekingen. Tilsett finhakket løk, resten av hvitløken og karri.

Trinn 4

Tilsett hønsebuljong og la det koke litt inn.

Trinn 5

Rett før servering vendes grovhakkede tomater inn. Server kyllingbollene med ris i dype tallerkener.

Strø gjerne over finhakket chili og koriander.