Ruccula- og mandelsalat med kyllingklubber
Potent og pepret? Ruccula er i slekt med hodekål, sennep og reddik og er derfor ikke egentlig en salat. Det forklarer derimot hvorfor den har den kraftige, gode kryddersmaken.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 180°C og gni inn klubbene med litt olivenolje, salt og pepper. Stek dem i ca. 20-30 minutter. Avkjøl litt.
-
Trinn 2
Vask og tørk isbergsalat og ruccula. Rist mandler og hele hvitløksfedd i en varm, tørr panne til de får farge og dufter deilig. Avkjøl litt.
-
Trinn 3
Hakk mandlene og skjær hvitløksfeddene i tynne skiver. Bland balsamicoeddik, dijonsennep og soyasaus. Spe med resten av olivenoljen og smak til med sitron. Bland salaten med dressing, mandler og hvitløk. Rens kjøttet fra kyllingbena og fordel det på toppen av salaten eller server kyllingklubbene som de er sammen med salaten.