Marinerte kyllingklubber med spicy salat
Med tynne chilistrimler kan du gjøre denne friske kyllingretten akkurat så heit du vil. For kyllingen spiller det ingen rolle – fuglenes smaksløker påvirkes ikke av capsaicin som er pepperets heftige virkestoff.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok ris. Marinade: Bland appelsinjuice, soyasaus, honning, halvparten av olivenoljen, halvparten av sitronsaften og en dl vann pr. 2 dl appelsinjuice. Tilsett finhakket hvitløk og litt kajennepepper.
-
Trinn 2
Legg kyllingklubbene i en ildfast form og hell marinaden over. Stek på 200°C i ca. 30 minutter.
-
Trinn 3
Skjær agurk, chili og eple i tynne skiver. Bland resten av sitronsaften og resten av olivenoljen. Smak til med salt og pepper. Hell det over salaten. Dryss ost over. Server med nykokt ris.
Koriander eller finhakket persille passer godt i denne retten.