Hopp til innhold

Marinerte kyllingklubber med spicy salat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
177 planlagt
Marinerte kyllingklubber med spicy salat

Med tynne chilistrimler kan du gjøre denne friske kyllingretten akkurat så heit du vil. For kyllingen spiller det ingen rolle – fuglenes smaksløker påvirkes ikke av capsaicin som er pepperets heftige virkestoff.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Rød chili
1 stk
Agurk
1 stk
Kyllingklubber naturell 900 g Solvinge
0.5 stk
Sitron
4 dl
Middagsris REMA 1000
1 stk
Apetina classic
2 dl
Appelsinjuice premium REMA 1000
1 stk
Eple
4 ss
Olivenolje REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Honning
0.5 ts
Kajennepepper
1 dl
Soyasaus Kikkoman

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris. Marinade: Bland appelsinjuice, soyasaus, honning, halvparten av olivenoljen, halvparten av sitronsaften og en dl vann pr. 2 dl appelsinjuice. Tilsett finhakket hvitløk og litt kajennepepper.

Trinn 2

Legg kyllingklubbene i en ildfast form og hell marinaden over. Stek på 200°C i ca. 30 minutter.

Trinn 3

Skjær agurk, chili og eple i tynne skiver. Bland resten av sitronsaften og resten av olivenoljen. Smak til med salt og pepper. Hell det over salaten. Dryss ost over. Server med nykokt ris.

Koriander eller finhakket persille passer godt i denne retten.