Helstekt kylling med poteter og sopp
Heltent på helstekt! Tilbereder du naturell-kyllingen riktig, får du en saftig middagsfavoritt i stedet for den tørre, ferdiggrillede utgaven.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Vask og skjær halvparten av sitronen(e), løk og potet i båter. Bland grønnsakene og knuste hvitløksfedd i en stor bolle med mesteparten av olivenoljen. Ha på salt og pepper og ha det i en langpanne.
-
Trinn 2
Bind opp kyllingen. Press resten av sitronen(e). Bland mykt smør, litt olivenolje, tørket rosmarin, salt, pepper og sitronsaft.
-
Trinn 3
Stek det i ovnen på 180°C i ca 70 minutter, tilsett soppen og stek videre i ca 10 minutter.
-
Trinn 4
Smør det på kyllingen og sett kyllingen på toppen av grønnsakene i langpannen.
Pakk inn kyllingen i skinke eller bacon, da blir kyllingen enda saftigere.