Hopp til innhold

Helstekt kylling med poteter og sopp

5.0 i snitt
Tidsbruk 90 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
9 ingredienser
128 planlagt
Helstekt kylling med poteter og sopp

Heltent på helstekt! Tilbereder du naturell-kyllingen riktig, får du en saftig middagsfavoritt i stedet for den tørre, ferdiggrillede utgaven.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Sitron
1 stk
Løk
800 gr
Poteter
1 pose
Soppblanding REMA 1000
1 stk
Fersk kylling 1,3 kg Solvinge
6 ss
Olivenolje REMA 1000
5 fedd
Hvitløk
2 ss
Smør
0.5 ts
Rosmarin, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Vask og skjær halvparten av sitronen(e), løk og potet i båter. Bland grønnsakene og knuste hvitløksfedd i en stor bolle med mesteparten av olivenoljen. Ha på salt og pepper og ha det i en langpanne.

Trinn 2

Bind opp kyllingen. Press resten av sitronen(e). Bland mykt smør, litt olivenolje, tørket rosmarin, salt, pepper og sitronsaft.

Trinn 3

Stek det i ovnen på 180°C i ca 70 minutter, tilsett soppen og stek videre i ca 10 minutter.

Trinn 4

Smør det på kyllingen og sett kyllingen på toppen av grønnsakene i langpannen.

Pakk inn kyllingen i skinke eller bacon, da blir kyllingen enda saftigere.