Sitronkylling med oliven
I denne kyllingretten er alle middelhavsingrediensene på plass. Kylling med sitron, hvitløk og oliven – enkel å lage og smaken er fabelaktig.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 200?C. Skjær kyllingen i biter og gni den inn med salt og pepper.
-
Trinn 2
Skjær løk og vasket sitron i tykke skiver. Del paprika i skiver og skrell hvitløksfeddene.
-
Trinn 3
Legg kyllingstykkene i en ildfast form og bland inn oliven, løk, sitron, paprika og hele hvitløksfedd. Dryss over timian og stikk noen laurbærblad ned i formen. Bland olivenolje, hvitvinseddik og vann (2 dl per kylling) og hell det over. Bak det hele i ca. 40 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
Server gjerne med brød og sorte oliven. Bytt gjerne ut tørket timian med frisk.