Sitronkylling med oliven | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Sitronkylling med oliven

2.0 i snitt
Sitronkylling med oliven

I denne kyllingretten er alle middelhavsingrediensene på plass. Kylling med sitron, hvitløk og oliven – enkel å lage og smaken er fabelaktig.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Fersk kylling 1,3 kg Solvinge
2 stk
Grønn paprika
1 stk
Løk
1 stk
Sitron
100 gr
Grønne oliven u/sten REMA 1000
6 fedd
Hvitløk
2 stk
Laurbærblad
1 ss
Hvitvinseddik
1 ts
Timian, tørket
2 dl
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 200?C. Skjær kyllingen i biter og gni den inn med salt og pepper.

  2. Trinn 2

    Skjær løk og vasket sitron i tykke skiver. Del paprika i skiver og skrell hvitløksfeddene.

  3. Trinn 3

    Legg kyllingstykkene i en ildfast form og bland inn oliven, løk, sitron, paprika og hele hvitløksfedd. Dryss over timian og stikk noen laurbærblad ned i formen. Bland olivenolje, hvitvinseddik og vann (2 dl per kylling) og hell det over. Bak det hele i ca. 40 minutter til kyllingen er gjennomstekt.

Server gjerne med brød og sorte oliven. Bytt gjerne ut tørket timian med frisk.