Kyllingsuppe «Pot au Feu»
Gryte på ilden – en fantastisk sommersuppe med franske aner, som varmer og smaker ekstra godt på svale sommerdager.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Legg kyllingen i en stor kasserolle. Dryss på timian, salt og pepper og fyll vann i kjelen til det så vidt dekker kyllingen. Kok opp under lokk og la den putre på middels varme i ca. 40 minutter. Tilsett hele poteter, grove biter av gulrot og stangselleri og purre i skiver. Kok videre i ca. 40 minutter til kyllingen er gjennomkokt.
-
Trinn 2
Når det gjenstår 15 minutter av koketiden, tilsettes nykål i båter. Ta opp kyllingen og del den i passende serveringsstykker. Legg stykkene tilbake i gryten og smak til med evt. mer salt og pepper.
-
Trinn 3
Finhakk persille, vask og finriv sitronen(e). Bland med finhakket hvitløk og olivenolje. Server gremolataen sammen med suppen.
Godt brød, sylteagurk og sennep og er godt tilbehør.