Hopp til innhold

Kyllingsuppe «Pot au Feu»

Ingen vurderinger
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
28 planlagt
Kyllingsuppe «Pot au Feu»

Gryte på ilden – en fantastisk sommersuppe med franske aner, som varmer og smaker ekstra godt på svale sommerdager.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

300 gr
Nykål
0.5 pk
Stangselleri
1 stk
Purreløk
1 potte
Kruspersille, liten
3 stk
Gulrot
400 gr
Nypoteter
1 stk
Sitron
1 stk
Fersk kylling 1,3 kg Solvinge
2 fedd
Hvitløk
2 ss
Olivenolje REMA 1000
1 ts
Timian, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Legg kyllingen i en stor kasserolle. Dryss på timian, salt og pepper og fyll vann i kjelen til det så vidt dekker kyllingen. Kok opp under lokk og la den putre på middels varme i ca. 40 minutter. Tilsett hele poteter, grove biter av gulrot og stangselleri og purre i skiver. Kok videre i ca. 40 minutter til kyllingen er gjennomkokt.

Trinn 2

Når det gjenstår 15 minutter av koketiden, tilsettes nykål i båter. Ta opp kyllingen og del den i passende serveringsstykker. Legg stykkene tilbake i gryten og smak til med evt. mer salt og pepper.

Trinn 3

Finhakk persille, vask og finriv sitronen(e). Bland med finhakket hvitløk og olivenolje. Server gremolataen sammen med suppen.

Godt brød, sylteagurk og sennep og er godt tilbehør.