Hopp til innhold

Klar kyllingfrikassé

Ingen vurderinger
Tidsbruk 70 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
9 ingredienser
82 planlagt
Klar kyllingfrikassé

Frikassé med kylling smaker fantastisk og tar kortere tid enn om du lager den med høns. Likevel har kyllingfrikasseen bare godt av å stå en stund på varmen.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Sellerirot
3 stk
Gulrot
500 gr
Poteter
1 stk
Fersk kylling 1,3 kg Solvinge
1 stk
Løk
1 stk
Purreløk
2 stk
Laurbærblad
1 l
Hønsebuljong
4 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og skjær alle grønnsakene i biter. Ta ut kyllingen, ha grønnsakene i kraften og kok videre i ca. 15 minutter. Rens kjøttet fra kyllingskrotten og del det i serveringsstykker.

Trinn 2

Kok potetene. Legg kylling, laurbær og hvitløk i en kasserolle og fyll på vann til det dekker kyllingen. Tilsett buljongterninger etter vannmengde. Kok opp og la kyllingen trekke i 45 minutter under lokk.

Trinn 3

Ha kjøttet tilbake i gryten rett før servering. Smak til med salt og pepper. Server med kokte poteter.

Vil du ha klassisk frikassé – tilsett fløte på slutten av koketiden. Ønsker du en jevnet frikassé tilsett en meljevning sammen med grønnsakene.