Klar kyllingfrikassé | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Klar kyllingfrikassé

4.5 i snitt
Klar kyllingfrikassé

Frikassé med kylling smaker fantastisk og tar kortere tid enn om du lager den med høns. Likevel har kyllingfrikasseen bare godt av å stå en stund på varmen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Sellerirot
3 stk
Gulrot
500 gr
Poteter
1 stk
Fersk kylling 1,3 kg Solvinge
1 stk
Løk
1 stk
Purreløk
2 stk
Laurbærblad
1 l
Hønsebuljong
4 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrell og skjær alle grønnsakene i biter. Ta ut kyllingen, ha grønnsakene i kraften og kok videre i ca. 15 minutter. Rens kjøttet fra kyllingskrotten og del det i serveringsstykker.

  2. Trinn 2

    Kok potetene. Legg kylling, laurbær og hvitløk i en kasserolle og fyll på vann til det dekker kyllingen. Tilsett buljongterninger etter vannmengde. Kok opp og la kyllingen trekke i 45 minutter under lokk.

  3. Trinn 3

    Ha kjøttet tilbake i gryten rett før servering. Smak til med salt og pepper. Server med kokte poteter.

Vil du ha klassisk frikassé – tilsett fløte på slutten av koketiden. Ønsker du en jevnet frikassé tilsett en meljevning sammen med grønnsakene.