Klar kyllingfrikassé
Frikassé med kylling smaker fantastisk og tar kortere tid enn om du lager den med høns. Likevel har kyllingfrikasseen bare godt av å stå en stund på varmen.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell og skjær alle grønnsakene i biter. Ta ut kyllingen, ha grønnsakene i kraften og kok videre i ca. 15 minutter. Rens kjøttet fra kyllingskrotten og del det i serveringsstykker.
-
Trinn 2
Kok potetene. Legg kylling, laurbær og hvitløk i en kasserolle og fyll på vann til det dekker kyllingen. Tilsett buljongterninger etter vannmengde. Kok opp og la kyllingen trekke i 45 minutter under lokk.
-
Trinn 3
Ha kjøttet tilbake i gryten rett før servering. Smak til med salt og pepper. Server med kokte poteter.
Vil du ha klassisk frikassé – tilsett fløte på slutten av koketiden. Ønsker du en jevnet frikassé tilsett en meljevning sammen med grønnsakene.